Groene Taille Comité

Correspondentieadres:
Oude Rijksweg Zuid 7a
6114 RC Susteren
Tel: 0641513486

 

Persberichten

Dagblad de Limburger:

 

ProRail plaatst illegaal hek bij spoor

Susteren


                 VAN ONZE VERSLAGGEVER

SUSTEREN
Spoorwegbedrijf ProRail heeft zonder vergunning een hek van één kilometer lang en bijna twee meter hoog geplaatst in het Susterense groengebied ’t Hout. Het Groene Taille Comité eist dat de afsluiting vanaf de Rode Beek verdwijnt.
       Door het hek kunnen dieren als reeën, dassen en hazen niet meer oversteken tussen ’t Hout en het IJzeren Bos waardoor hun voortbestaan in gevaar komt, stelt het comité dat ijvert voor behoud van groen.
       Echt-Susteren erkent dat het hek illegaal is neergezet. De gemeente eist dat ProRail alsnog binnen zes weken een vergunning aanvraagt voor de bouw. Daar kan het comité dan bezwaar tegen maken.
       De gemeente stelt dat ze altijd moet onderzoeken of illegale bouwsels alsnog gelegaliseerd kunnen worden.
 
    Voor het comité is het illegaal gebouwde hek echter volstrekt onacceptabel. De organisatie wijst erop dat ’t Hout een schakel vormt in de ecologische hoofdstructuur, een landelijk netwerk van groengebieden. Volgens het comité is het hek ook niet nodig. ProRail plaatst op veel plaatsen hekken langs het spoor om te voorkomen dat mensen over het spoor lopen. Maar in ’t Hout vormt een sloot al een barrière. Bovendien ligt het spoort een stuk hoger dan de Gasthuisweideweg, waarlangs het hek staat.
       ProRail beraadt zich nog op een reactie op de eis van de gemeente en de kritiek van het Groene Taille Comité. Een woordvoerster stelt wel dat het bedrijf wettelijk verplicht is het spoor op een aantal plaatsen met hekken af te sluiten voor wandelaars. Dat is volgens ProRail effectief gebleken.

 

dinsdag 13 juni 2006

Bron: http://mgl.digi-dition.nl/daily/2006/6/13/MGL/ST/9/articles/artikel_DDL_1DA_20060613_26_183.php
 

Copyright © Groene Taille Comité | Home | Contact