Coronavirus - H. Laurentiusparochie

Ga naar de inhoud

Coronavirus

Nieuws
Het COVID-19 virus (Coronavirus)

De Nederlandse bisschoppen hebben aangekondigd dat de publieke liturgische vieringen op Palmzondag, de andere dagen in de Goede Week (het Paastriduüm) en met Pasen alsmede de gehele Paastijd tot en met Pinksteren worden afgelast. Dit gebeurt met grote pijn in het hart. Alle maatregelen die de bisschoppen in Nederland eerder in verband met het coronavirus hebben afgekondigd zijn nu verlengd tot en met maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag).
Al eerder kondigde paus Franciscus vergelijkbare maatregelen aan. De bisschoppen zien zich genoodzaakt tot het nemen van deze maatregelen vanwege de gezondheid van de gelovigen, onder wie ook kwetsbare personen.

Het kerkbestuur heeft zich beraden hoe de parochie in deze situatie van betekenis kan zijn voor het dorp en de parochianen waarbij we ons conformeren aan de richtlijnen van de bisschoppen en het RIVM.

 • De kerk zal elke zondag van 10.00 tot 12.00 uur worden opengesteld voor een persoonlijk gebed of om een kaarsje op te steken. Wij zien er op toe dat een beperkt aantal mensen in de kerk aanwezig is. We vragen iedereen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
 • Bij het ingaan en verlaten van de kerk zal geen gebruik gemaakt kunnen worden van wijwater.
 • Er wordt geen communie uitgereikt.
 • Met Palmpasen kunt u gezegende palmtakjes afhalen.
 • Op Goede Vrijdag kunt u langs de kruiswegstaties gaan. Er liggen gebedenboekjes klaar. U kunt dan tevens een paaskaarsje ophalen.
 • In de Paasnacht zullen om 21.00 uur de “paasklokken” geluid worden. U kunt dan thuis het paaskaarsje aansteken. Het is verschrikkelijk dat wij het grootste feest in de Christelijke traditie zo afstandelijk moeten vieren. Maar de klokken zijn ook een teken van hoop; het weten dat dit alles weer voorbij gaat.
 • Op de Eerste Paasdag zal de kerk ook geopend zijn. Ook dan zijn er nog paaskaarsjes en palmtakjes af te halen.
 • De Mariakapel is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. We verzoeken u de kapel met één persoon tegelijk te betreden.
 • Voor het laatste nieuws kunt u altijd onze website raadplegen: www.laurentiusparochie.nl.
 • U kunt ook per e-mail op de hoogte gehouden worden via ons e-mail bulletin. Meldt u hiervoor aan bij
 • Indien u vragen heeft of wanneer de parochie iets voor u moet betekenen dan kunt u altijd bellen. Dat geldt zeker ook indien u van iemand anders weet dat steun van de parochie nodig is.
 • Intenties en jaardiensten zullen in overleg met betrokken families opnieuw worden ingepland, zodra we in staat zijn weer een planning te maken.
 • Doopvieringen en bruiloften worden uitgesteld; uitvaarten kunnen worden gehouden met een zeer beperkt aantal kerkbezoekers en zonder uitreiking van communie en zonder koor.

Wij willen u er op wijzen dat op zondagen een Eucharistieviering op televisie wordt uitgezonden via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2.

Gebed
Ten slotte vragen de bisschoppen de parochie te bidden voor de getroffenen en de hulpverleners.

Lees hier de verklaringen hier en hier.

Wij hopen dat het u goed gaat.
Wanneer het parochiebestuur iets voor u kan betekenen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Parochie H. Laurentius - Bemelen
Terug naar de inhoud