Goede Week met corona - H. Laurentiusparochie

Ga naar de inhoud

Goede Week met corona

Nieuws > Terugblik
Op Palmzondag was een uiterst beperkte viering waarbij de palmtakjes werden gezegend. Daarna konden dorpsgenoten ze afhalen bij de kerkdeur. Op 1,5 afstand van elkaar konden we informeren hoe het met een ieder gaat.

Op Goede Vrijdag was de kerk geopend tussen 14.00 en 16.00 uur. Dorpsgenoten kwamen langs om even rustig in de kerk te zitten of langs de kruiswegstaties te gaan. Men kon tevens een Paaskaarsje afhalen, dat in de Paasnacht kon worden ontstoken.

In aanwezigheid van een zeer klein aantal deelnemers werd tijdens de Paaswake het Paasvuur in de kerk ontstoken. De Paaskaars werd gezegend en aan het paasvuur aangestoken. We lazen de verhalen over de schepping van Hemel en Aarde, over de doortocht door de Rode Zee, en het evangelie van de verrijzenis van de Heer. Na afloop zongen we "U zij de glorie" en werden de kerkklokken geluid.

Het is verschrikkelijk dat wij het grootste feest in de Christelijke traditie zo afstandelijk moeten vieren. Maar de klokken zijn ook een teken van hoop; het weten dat dit alles weer voorbij gaat.

Op de Eerste Paasdag was de kerk ook geopend en konden er nog paaskaarsjes en palmtakjes afgehaald worden.
Parochie H. Laurentius - Bemelen
Terug naar de inhoud