In Memoriam - H. Laurentiusparochie

Ga naar de inhoud

In Memoriam

Nieuws > Terugblik
Gérard Rademaker, gangmaker in Bemelen
Op 19 augustus jl. overleed Gérard Rademaker. Gérard was een gangmaker in Bemelen en met name ook vele jaren bij de Sjoeffelploog van onze parochie.
Wanneer er iets te feesten was, probeerde hij het eenieder naar de zin te maken. We herinneren ons nog goed de dorpsbrunch in de pastorietuin ter gelegenheid van Bemelen 1000+. Wanneer alles naar tevredenheid verliep, was ook hij in zijn nopjes en was zijn missie geslaagd.
Zijn markantste initiatief was het renoveren van het “koeële- en sjlaamhok” (kolen- en kolenslik) van de pastorie tot “sjaf-keet” (schaftruimte) voor de sjoeffelploog. De “sjaf-keet” werd uiteindelijk met eigen nostalgische spulletjes ingericht tot gezellige tuinkamer, die momenteel tijdelijk ook als de “Hoeskamer van Bieëmele” wordt gebruikt.
Zijn laatste activiteit was het moeizaam mede aanbrengen van een trapleuning naar het oksaal van de kerk. Symbolisch gezien: voor hem een leuning naar “boven”...

Op zaterdag 24 augustus hebben we Gérard, na een drukbezochte uitvaartdienst, te ruste gelegd op ons parochiekerkhof.
We condoleren uiteraard de familie die Gérard tijdens zijn ziekte met zoveel zorg omringd heeft, maar ook ‘onze’ Sjoeffelploog die een gangmaker moeten missen.
Parochie H. Laurentius - Bemelen
Terug naar de inhoud