Mededelingen - H. Laurentiusparochie

Ga naar de inhoud

Mededelingen

Nieuws
Kerkschoonmaak
Op 6 mei is de kerk weer grondig schoongemaakt. Ook het koperwerk is weer prachtig gepoetst. Het parochiebestuur bedankt alle deelnemers aan de schoonmaakactie voor hun inzet.
Tijdens de periode van de kerkopenstelling op de afgelopen zondagen ontvingen wij ook veel wandelaars die hun waardering uitspraken voor de mooie en zo goed onderhouden kerk van Bemelen.
Zitplaats reserveren
De komende tijd kunnen we in de kerk slechts 30 personen toelaten tijdens de misviering.
U kunt voor een gewenste datum een plek in de kerk reserveren bij Rosette Schlösser 043 4071254.
Op zondagmorgen zal het kerkbestuur mensen toelaten zolang er nog niet-gereserveerde plaatsen beschikbaar zijn.
Coronamaatreglen
De pastoor en het parochiebestuur zijn blij dat we met elkaar weer de Mis kunnen vieren ondanks het feit dat de omstandigheden niet ideaal zijn. We weten uit de dorpen in de omgeving hoe makkelijk het virus om zich heen kan grijpen. Bij alles wat we hebben besloten staat de gezondheid van onze dorpsgenoten bovenaan. Daarnaast proberen we er alles aan te doen om u weer ‘thuis’ te laten voelen in onze kerk, maar ook dat u zich veilig voelt.
Deze maatregelen leest u HIER.
Lees ook de boodschap van de bisschop HIER.
E-mail bulletin
De maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus worden regelmatig aangepast.
Het kerkbestuur moet dezer dagen op korte termijn de plannen wijzigen. We houden u daarvan graag op de hoogte door middel van een e-mail bulletin.

Hiervoor kunt u zich aanmelden bij:
Afgelasting sacramenstprocessie en 50-jarig priesterfeest

Naar aanleiding van de persconferentie van de minister-president op dinsdag 21 april heeft het parochiebestuur besloten de sacramentsprocessie van 7 juni en het feest van de pastoor op 28 juni af te gelasten.
De sacramentsprocessie is vergunningsplichting, dus we kunnen verwachten dat de vergunning niet verleend zal gaan worden.
Het is maar beter om daar nu meteen duidelijkheid over te geven.

Op 28 juni is het 50 jaar geleden dat onze pastoor in Bodegraven tot priester werd gewijd. Het was zijn voornemen dit groots te vieren met alle dorpsgenoten en met gasten uit binnen- en buitenland. Gezien de omstandigheden heeft de pastoor besloten dit naar volgend jaar te verplaatsen. Bemelen heeft inmiddels een traditie met feesten met een “+”. Het wordt een 50+ feest.
Natuurlijk mag u de pastoor vanaf 1,5 meter feliciteren, maar laten we er alstublieft geen spontane receptie van maken. Volgend jaar halen we alles in!

Het is met grote spijt dat we dit hebben moeten besluiten. Maar we moeten tegelijkertijd bedenken dat er mensen zijn die veel harder getroffen worden door het virus en de gevolgen daarvan.
Geloof, Hoop en Liefde
Plotseling verkeren we in een moeilijke tijd die veel beperkingen met zich meebrengt en ook veel zorgen en leed veroorzaakt.
In de geschiedenis van de mensheid verkeerde men vaker in moeilijke tijden. Die generaties hebben ons de tekenen van Geloof, Hoop en Liefde overgedragen die hen hielpen als steun in moeilijke tijden. De apostel Paulus benoemde dat zo toen de Christelijke gemeente werd vervolgd door de Romeinse overheersers.
Maar het is een symbool van alle tijden. In de 19e eeuw hebben de Bemelenaren het teken van Geloof, Hoop en Liefde op het plafond van onze kerk afgebeeld. Het heeft al die generaties steun gegeven en het kan ons nu ook steun geven. Het geloof dat we dit met elkaar kunnen dragen, maar ook dat we ons gedragen mogen voelen. De hoop die we niet moeten verliezen, want, zeker in deze Paastijd, mogen we zeggen ‘er is licht achter het kruis’. De liefde doet een beroep om naar elkaar om te zien.
De apostel Paulus zegt hier over: Nu echter blijven geloof, hoop en liefde, de grote drie; maar de liefde is de grootste. Of in gewone mensentaal: “help elkaar door deze moeilijke tijd”.
(Lees maar eens na: 1 Korintiërs 13 vers 13)
Parochie H. Laurentius - Bemelen
Terug naar de inhoud