Van de pastoor - H. Laurentiusparochie

Ga naar de inhoud

Van de pastoor

Nieuws
Corona virus en de gevolgen daarvan die wij allen ervaren

Beste mensen,

De gevolgen van de Corona pandemie worden op de een of andere manier wel door iedereen ervaren. Vooral in onze contacten met elkaar. Of wellicht worden wij ook wel in ons werk door deze crisis geraakt. Ook in onze dorps- en parochiegemeenschap ervaren wij de gevolgen. Terwijl veel groepen en verenigingen en ook de parochie druk bezig hadden moeten zijn met het plannen van voorbereidingen voor een veelheid aan activiteiten, is alles stil komen te liggen.

Afgelopen dinsdag 21 april gaf de premier nog eens aan, dat dit voorlopig ook wel zo zal blijven. Geen evenementen of vieringen, vooral ook als die evenementen vergunningplichtig zijn. En dat maakt van onze gemeenschap toch wel een heel “stille” gemeenschap. Dat is ook wel te merken aan het gesloten café en aan de afwezigheid  van wandelaars en fietsers op dagen dat de zon zich volop laat zien. Zoals tijdens het Paasweekeinde. Traditioneel de dagen om er lekker op uit te trekken of om familie en vrienden eens te bezoeken.

Vooral dit laatste, elkaar bezoeken, om bij en met elkaar zijn, dat wordt ten zeerste ontraden, om het virus toch maar geen kans te geven om zich onder ons te verspreiden. Ook ikzelf ben door die maatregelen getroffen, want ik mag het Missiehuis niet meer bezoeken om mijn werk daar te doen of om de confraters te bezoeken. Velen van u zijn in eenzelfde positie en mogen geen ouders of geliefden bezoeken, vooral niet in zorg- en verpleeginstellingen. En dat doet pijn, want het geeft een gevoel van gemis van bij elkaar horen en met elkaar zijn. Toch zullen wij op de een of andere manier onze solidariteit met elkaar moeten blijven tonen en beleven. Hoe u dit zelf vorm wilt geven, dat is natuurlijk uw eigen keuze. Dat dit gevoel toch wel in leven moet worden gehouden, daar is iedereen wel van overtuigd.

Buren in de straat gaven mij een “Coronavlag” om uit te hangen. Daarop staat aangegeven: “Met elkaar – Voor elkaar”. En daar gaat het uiteindelijk toch om. Ik had het graag ook persoonlijk uit willen spreken tijdens de vieringen in onze parochiekerk, maar dat is onder de huidige omstandigheden helaas (nog!) niet mogelijk. Toch wil ik u een hart onder de riem steken en u allen bemoedigen, om toch vooral creatief en inventief te blijven in onze zorg voor elkaar. Hoe lang het allemaal nog gaat duren? Daar kan ik geen antwoord op geven. De Duitse bondskanselier gaf aan, dat dit nog maar het begin van de crisis is. Ik mag hopen dat enige verlichting in de nabije toekomst toch wel mag worden ervaren.

Ik wens u ook voor de komende periode veel sterkte toe om deze toch wel ongewone tijd op een goede wijze door te komen. En vooral met veel aandacht voor elkaar.

Jos Pijpers, SMA, Pastoor.

Parochie H. Laurentius - Bemelen
Terug naar de inhoud