Vastenactie 2022 - H. Laurentiusparochie

Ga naar de inhoud

Vastenactie 2022

Nieuws
Vastenactie 2022

Dit jaar zal de gezamenlijke Vastenactie van de parochies Bemelen, Cadier en Keer, Eckelrade, Eijsden, Gronsveld, Mariadorp, Mesch, Oost-Maarland en Rijckholt worden georganiseerd door de parochie H. Martinus in Breust-Eijsden. Het project heet ‘Opleiden voor zorg’.
In Mundakayam, Kerala, Zuid-India, is er door de coronapandemie en de grote overstromingen behoefte aan verpleegkundigen in het ziekenhuis.

Het grote tekort aan verpleegkundigen in de regio Kerala maakt dat het bieden van kwalitatieve goede zorg in het ziekenhuis niet gegarandeerd kan worden.
In het naastgelegen opleidingsinstituut kunnen verpleegkundigen opgeleid worden. Voor het opleiden wil men het lesaanbod verbeteren door meer digitale hulpmiddelen in te zetten bij de lessen door hardware uit te breiden die nodig is om de studentes op een realistische manier voor te bereiden op hun vak.

De Indiase kapelaan van de parochie Breust-Eijsden, Robin Thomas, is afkomstig uit hetzelfde bisdom en hij is bekend met het ziekenhuis.

We hebben de opbrengst van de vastenzakjes in Bemelen inmiddels geteld: € 1.321,29. Later zullen we van het Missiebureau nog horen hoeveel er per bank is overgemaakt. We willen u hartelijk danken, voor uw bijdrage.


Parochie H. Laurentius - Bemelen
Terug naar de inhoud