Vanuit het huisje loop je zo de natuur in. Door de bossen en tussen de weilanden door loop je in een dik half uur naar het Château de Sully, waarvan alleen al het park erom heen, maar ook het kasteel zelf een bezoek waard is. Door het jaar heen worden er regelmatige activiteiten georganiseerd, met als hoogtepunt op 15 augustus (Ascension, Franse feestdag) een groot feest met allerlei activiteiten en lekker eten.

          

Met mountainbikes zijn er schitterende fietstochten te maken, ook de Morvan in. Er zijn veel bewegwijzerde routes.

Autun (15 km) met z'n kathedraal, oude Romeinse overblijfselen, poorten en stadsmuren, Musée Rolin, grote plein, terrasjes, winkels en markt op woensdag- en vrijdagochtend is een levendig stadje. Heerlijk eten tegen een schappelijke prijs kun je daar bij Chateaubriant.

         

In Epinac (7km) kun je terecht voor alle dagelijkse boodschappen. Bovendien heeft het een Mijnmuseum  

Ook bij Arnay-le-Duc (17 km) dat een mooi oud centrumpje heeft, is naast de camping een plan d'eau waar gezwommen kan worden. Verder kun je daar het Musée des Arts de la table bezoeken, het leukste café van het dorp 'le café du Nord', waar vaak exposities te zien zijn en heerlijk eten bij Le Dauphiné.

            

 

Beaune ligt op 40 km afstand en is niet alleen bekend om z'n wijnen, maar ook vanwege het 'Hôtel Dieu', het oudste ziekenhuis ter wereld met z'n prachtige geglazuurde dakpannen die kenmerkend zijn voor de Bourgogne. 

      

 

's Zomers zijn er in de omgeving veel vide-greniers, marchés aux puces en brocantenmarkten te bezoeken.

            

En er is nog veel meer: de Mont Beuvray, Dijon,  le Temple des Mille Bouddhas, het klooster le Prieuré du Val Saint Benoît, het middeleeuwse kerkje le Vieux Saint Pierre en al die andere bezienswaardigheden die te vinden zijn in de Michelingids die in de vakantiewoning ligt, de folders van het Office de Tourisme of door even te googelen op Internet.