Vakantiehuis

Ons huis, waar we door het jaar heen zelf wonen en dat we maximaal 30 dagen  per jaar  in z'n geheel als vakantiewoning mogen  verhuren, ligt in een rustig buurtje op de grens van Haarlem en Overveen, aan de rand van de duinen. Als je de straat uitgaat, loop je zo de natuur in.

Het is een ruime, comfortabele 30-jaren woning met zonnige voor- en achtertuin en een plantsoen voor de deur met een bosje , waar gespeeld en in bomen geklommen kan worden.


Gastenkamers

We hebben ook op aanvraag buiten de schoolvakanties om, dus als we zelf thuis zijn, een of twee logeerkamers ter beschikking voor mensen die het leuk vinden om Haarlem en omgeving te ontdekken. We staan ingeschreven bij de KvK, maar zijn geen B&B in de officiële zin van het woord. Bij ons is het meer  'chambre chez l'habitant' , zoals dat in Fankrijk veel voorkomt: een kamer bij mensen thuis. Gasten kunnen in- en uitlopen wanneer ze willen, mogen zelf met wat we in huis hebben hun ontbijt maken, tussendoor koffie en thee zetten enz. 

We delen badkamer, keuken en tuin en respecteren elkaars privacy.


De locatie is ideaal: lopend naar landgoed Elswout of Kraantje Lek, een terrasje pikken bij wat vroeger 'De stinkende emmer' heette met uitzicht over de weilanden, zó de Kennemerduinen in en zwemmen bij ’t Wed, een kwartiertje fietsen naar het strand bij Bloemendaal of door de duinen naar Zandvoort, 7 minuten naar de stad en voor wie Haarlem met z'n hofjes, terrasjes, originele winkels (de leukste winkelstad van Nederland!), musea enz. niet groot genoeg is, is slechts op 15 treinminuten Amsterdam binnen handbereik.

 

Voor de dagelijkse boodschappen kun je om de hoek terecht, waar een kleine buurtsuper is (Dekamarkt) en een rijtje winkeltjes met o.a. een bakker.