Ecuador
Baños

Contents

Ecuador

Baños
Cotacachi
Cotopaxi
Cuenca
Misahuallí
Otavalo
Quito
Riobamba

Bolivia

Alota
Coroico
La Paz
Laguna Verde
Salar de Uyuni (2)
Salar de Uyuni (3)
Uyuni

Peru

Amantani
Arequipa
Chivay
Cusco:
- City

- Incatrail (1)
- Incatrail (2)
- Incatrail (3)
- Machu Picchu
Ica
Lima
Nazca
Pisac
Pisco
Trujillo


Back to gallery-index 
Hostal - Baños

Hostal in Baños

Photo taken on December 4 2002

balk.gif

Next: Churchyard in Baños

balk.gif

 

Dag 13 3 december 2002 Dinsdag Raften op de Rió Pataza
Het hostal kijkt uit op de waterval die uitloopt naar het thermaal bad en de waterbassins waarin kleding gewassen kan worden. Baños heeft een heerlijk subtropisch klimaat.
Met zijn vieren, H. N. en E. gaan ook mee, gaan we wildwatervaren. Bij elkaar zijn we ruim 200 jaar . . ., de voorhoede van de grijze golf zeg maar. N. vertelt dat ze al eens op de Zambesi heeft geraft.
Onze rivier heeft de code 3. De gids van het bureautje (Marberktour) waar we het raften gaan bespreken is 1 jaar in Nederland geweest en spreekt redelijk Nederlands. Hij heeft foto´s van Scheveningen waar hij ging brandingvaren.
We trekken eerst een wetsuit aan en passen een helm. In een busje met de boot op het dak rijden we Baños uit. We volgen een half uur de weg bergop naar een plek waar de boot te water gelaten kan worden. In ons gezelschap zijn nog een paar andere mensen onder wie een Nederlandse jongen, die twee foto's van ons maakt. Hij gaat met een andere boot mee.
Voor we het water op mogen wordt eerst uitgelegd hoe raften werkt. Je moet op de rand van de boot zitten met een been buitenboord en de ander stevig in de boot. Op commando van de stuurman (de gids) moeten we of roeien of juist niet. Ook wordt uitgelegd hoe je iemand die eruit valt weer binnenboord haalt door hem met beide handen aan zijn zwemvast beet te pakken.
Hierna gaan we dan eindelijk het water op. Direct komen we al stroomversnellingen tegen.

Rió Pataza
Van links naar rechts: de stuurman, N, H, ik en E.

De stuurman geeft goede aanwijzingen en probeert N. en mij uit de boot te werken, dat lukt hem niet. E. valt vanzelf in het water en wordt er door mij weer uitgetrokken. Na ongeveer anderhalf uur zijn we op de plek waar de bus staat. De boten worden door ons weer opgeladen en vermoeid maar voldaan rijden we terug.
´s Avonds gaan E, D en ik langs een aantal bars. O.a. een internetcafé waar veel backpackers elkaar ontmoeten (omdat hij genoemd wordt in de Lonely Planet reisgids)La Abuela Cafe; naar een peña, waar live Andesmuziek gespeeld wordt door een typische groep met panfluiten gitaar en trommel. Daar met een Ecuadoraanse gedanst, dat ging zeer goed zei ze.
Vervolg: Wandelen in
Baños    Vorige: Van Misahuallí naar Baños

 

 
  Photographs and text © J.M.Posthumus           E-mail: Hans Posthumus  
advertenties


Google

Privacybeleid Donatie