Ecuador -  Chualaceo

Contents

Ecuador

Baños
Chualaceo
Cotacachi
Cotopaxi
Cuenca
Misahuallí
Otavalo
Quito
Riobamba

Bolivia

Alota
Coroico
La Paz
Laguna Verde
Salar de Uyuni (1)
Salar de Uyuni (2)
Uyuni

Peru

Amantani
Arequipa
Chivay
Cusco:
- City

- Incatrail (1)
- Incatrail (2)
- Incatrail (3)
- Machu Picchu
Ica
Lima
Nazca
Pisac
Pisco
Trujillo


Back to gallery-index


List of photos on this website of sites occurring on The World Heritage List of UNESCO.
 
pork in Chualaceo

On the menu...

butcher's shop

Butcher's shop near Chualaceo, on the road to Chordeleq

Photos taken on December 7 2002

balk.gif

Next: Trujillo (Peru)

balk.gif

Vervolg Dag 17 7 december 2002 Zaterdag Chualaceo, Chordeleq en disco in Cuenca
We lopen wat rond over de markt, eten soep bekijken een hoedenmakersbedrijf en besluiten door te lopen naar Chordeleq. In Chualaceo maak ik voor een restaurant bij de busstandplaats een foto van het varken dat met een `varkensbrander´ is bewerkt, een apparaat dat ook door lassers wordt gebruikt om te lassen buizen voor te verwarmen. Onderweg naar Chordeleq kom ik nog een `varkensbrander´ tegen bij wat op een slagerij in de open lucht lijkt.
Chordeleq blijkt na 6 km omhoog lopen op een heuvel te liggen. In het plaatsje vind je de zilver- en goudwinkels aan weerszijden van de straat en het plein. Meestal is het kitsch soms artistiek of met Incamotieven en is wat ik aardig vindt te duur. In Cuzco (Peru) en omgeving zijn de zilveren artikelen goedkoper en mooier. In een straat achter het pleintje van Chordeleq stopt de bus naar Chualaceo, waar we overstappen op de bus naar Cuenca.
´s Avonds na het eten gaan we in Cuenca met de jongeren van de groep naar dezelfde bar waar we gisteravond waren, daarna naar een café met dansvloer, om midden in de nacht te eindigen in een disco achter ons hotel. Hier hebben we gedanst op Zuid-Amerikaanse- en discomuziek.

Dag 18 8 december 2002 Zondag Naar de kerk in Cuenca
Laat opgestaan, na het ontbijt stelt E. voor, om wat boete te doen voor al het zondig gedrag en naar de kerk te gaan. Hij is nog niet in een katholieke kerk geweest. We bezoeken de grote nieuwe kathedraal met zijn mooie koepels waar net een mis begint. Na 10 minuten gaan we weer naar buiten. In de muziektent op het plein voor de kerk staan twee oudere dames onder begeleiding van muzikanten te zingen. In de krant is dat evenement aangekondigd en er staan veel mensen te luisteren.
Hierna lopen we door wat straten in de omgeving van het plein en gaan langs de rivier terug. Er is markt en naast de kathedraal is ook van alles te koop, o.a. gebakken cavia, de bekende cuy.
Om niet steeds zelf aan het woord te zijn nog maar een treffend citaat van Vogel: `Die avond (laatste in Cuenca) nog gegeten met een grote groep in een heerlijke tapasbar waar ze in Spanje nog aan kunnen tippen. De normale tapas uit Spanje stonden op de kaart aangevuld met wat lokale en internationale gerechten wat de kaart tot een heerlijk overzicht maakte van allerlei lekkers.´
Dit was de laatste dag in Ecuador. Een mooi land met vriendelijke mensen.
Vervolg: Goodbye Ecuador, Hello
Peru    Vorige: Tussenstop in Guamote

 
  Photographs and text © J.M.Posthumus           E-mail: Hans Posthumus  
advertenties


GooglePrivacybeleid Donatie