Peru -  Lima

Contents

Peru

Amantani
Arequipa
Chivay
Cusco:
- City

- Incatrail (1)
- Incatrail (2)
- Incatrail (3)
- Machu Picchu
Ica
Lima
Nazca
Pisac
Pisco
Trujillo

Bolivia

Alota
Coroico
La Paz
Laguna Verde
Salar de Uyuni (1)
Salar de Uyuni (2)
Uyuni

Ecuador

Baños
Cotacachi
Cuenca
Misahuallí
Otavalo
Quito
Riobamba


Back to gallery-index


List of photos on this website of sites occurring on The World Heritage List of UNESCO.
 
Palacio

Palacio de Gobierno Palace of the government

Photo taken on December 16 2002


Humboldt

The Humboldt lying on the roads of Lima

Photo taken on December 14 2002


"Although severely damaged by earthquakes, this 'City of the Kings' was, until the middle of the 18th century, the capital and most important city of the Spanish dominions in South America. Many of its buildings, such as the Convent of San Francisco (the largest of its type in this part of the world), are the result of collaboration between local craftspeople and others from the Old World."
Source:

The World Heritage List

balk.gif

Next: Antahamra Apurimac

balk.gif

 

Dag 25 15 december 2002 Zondag Naar de kerk en het klooster in Lima
Op een pleintje bij de Iglesia de Santo Domingo vlakbij de Plaza Mayor verkleden twee mannnen zich in folkloristische kleding en gaan de kerk in. Zie de foto op de volgende pagina. Als ik even later ook de kerk in ga blijken er zich meerdere groepen in de kerk te bevinden, gekleed in fraaie kleurige kledingstukken. De mis is afgelopen en de groepen gaan naar voren, beginnen te dansen en te zingen en gaan in optocht de kerk uit. Als ik even later op het Plaza Mayor aankom zie ik nog meer folkloristische groepen, die over het plein langs het Palacio de Gobierno lopen.
Na al dat moois bekeken te hebben ga ik met E. naar het Monasterio de San Francisco. Het klooster staat aan een geplaveid pleintje waar het wemelt van de duiven en een kleine markt is waar religieuze snuisterijen te koop zijn. De buitenkant is in aantrekkelijk koloniaal geel geschilderd, maar het gaat om het fascinerende interieur, dat grotendeels is uitgevoerd in de geometrische moorse stijl.
Het klooster, dat in 1542 kort na het ontstaan van Lima is gesticht, heeft door de jaren heen bij diverse aardschokken schade opgelopen, maar is met veel gevoel gerestaureerd in de originele stijl. Tot de belangrijkste schatten van het klooster behoort de 17e-eeuwse bibliotheek, met 25.000 in leer gebonden boeken en 6000 perkamenten die dateren van de 15e tot de 18e eeuw. De koepel is voorzien van een prachtig, uit 1625 stammend en in moorse stijl bewerkt plafond van Panamees cederhout. In een zuilengang boven het schip van de kerk bevinden zich 130 koorbanken en 71 bewerkte panelen met voorstellingen van franciscaner heiligen, gemaakt van dezelfde houtsoort.
Tijdens recente onderhoudswerkzaamheden in de kruisgang en de aangrenzende vertrekken zijn - onder acht lagen verf - 17e-eeuwse muurschilderingen tevoorschijn gekomen. Tot de verzameling religieuze kunst van het klooster behoren schilderijen uit de ateliers van Rubens en Zurbarán, en een Laatste Avondmaal uit 1697 dat wordt toegeschreven aan een Vlaamse jezuietenpriester.
Het klooster heeft diverse recente aardbevingen overleefd dankzij de door zijn catacomben gevormde, stevige basis. De catacomben hebben tot 1810 dienstgedaan als begraafplaats. Een netwerk van ondergrondse vertrekken, die toegankelijk zijn voor het publiek, bevat honderden schedels en botten, op type geordend in rekken.
Vervolg: Een natuurgebied bij
Pisco
Vorige: Verjaardag in Lima

 

 
  Photographs and text © J.M.Posthumus           E-mail: Hans Posthumus  
advertenties


GooglePrivacybeleid Donatie