FocusingAcademy Amsterdam

Bij de FocusingAcademy Amsterdam kun je leren Focussen en de 4 basiscursussen Focusing volgen.
Vervolgens kun je aan de opleidingen Focusing Begeleider en Focusing Trainer deelnemen.
Nadere informatie over de laatste opleidingen volgt hier binnenkort.
Ondertussen kun je daarvoor gerust mailen of bellen!

Focusing* is een naar binnen gerichte aandacht voor wat er lijfelijk in je omgaat. Sommige mensen hebben die vorm van aandacht van nature, maar de meeste mensen kennen die nog niet..
Het is iets anders dan in contact zijn met emoties of gevoelens, en het is ook iets anders dan van alles uitplussen over jezelf of ernaar raden. Het is een op zoek zijn van een lijfelijke ervaring (wij noemen dat  de ‘lijfelijke gevoelde zin’, in het Engels: ‘felt sense’ ) die aangeeft hoe je in een bepaalde situatie staat. Dat is eerst vaag en ondoorzichtig, maar als je er aandacht aangeeft, komen er woorden of beelden bij die vaak leiden tot kleine veranderingsstappen, tot actie en tot nieuwe denkbeelden. Dat geldt zowel voor professionals als klanten; een duurzame vaardigheid en dito instrument. Meestal heb je een paar sessies of dagdelen les genoeg om het te leren. In woorden is Focusing niet helemaal uit te leggen. Focusing is ontwikkeld door Eugene T. Gendlin, vanuit zowel een filosofische alsook een klinische en psychologische achtergrond.
Vraag een beschrijving aan van HET FOCUSPROCES IN ZES STAPPEN
bij a.strandstra@hetnet.nl 

Focusing vergoed!

De sessies worden -geheel of gedeeltelijk- vergoed! Vanwege aansluiting bij het Nederlandse Verbond van Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen (NVPA, nr. 100871) en het Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg  (RBNG 204454R).

Informeer ook bij uw ziektekostenverzekeraar.
AGB-code: 94-010091. Praktijk 94-58268