Nieuws

 


 

Goede Centrale Keuring 2016 KVTH Gelderland,

Ook dit jaar gingen we met paarden richting de Centrale Keuring in Vragender. Maar liefst 4 paarden moesten er deze ochtend geladen worden, en richting het Paardensport Centrum.

Happy mocht als eerste aantreden, ze liet zich goed zien, en stond er met haar 8 weken oud niet optimaal voor, begint met verharen en zat wat ruim in conditie.

De jury zette haar dan ook op de laatste plaats wel met een 1e premie. Ze kan volgend jaar alleen maar vooruit gaan, En weten wij als eigenaar ook eens hoe het voelt om achteraan te staan.

Na de Middag pauze was de beurt aan onze jaarling Heavy, zelf was ik erg tevreden over de conditie en de ontwikkeling van deze merrie, waar ze thuis met een stokmaat van 1.42 al heel erg groot lijkt. Viel het hier in de groep wel mee.

Ze liet zich netjes zien, en mocht op een 3de plaats binnenkomen, echter stapte ze super fijn rond, en mocht ze nog 1 plaats naar voren. Ze bleef hier staan en mocht zich Reserve Kampioen Jaarlingen noemen.

We moesten even wachten tot de 2 jarigen geweest waren, zodat we terug konden komen voor het Jeugdkampioenschap.

Leuk dat je terug mag komen maar met een 1B bij de jaarlingen heb je weinig te zoeken, zeer verbaasd waren we dan ook dat we mochten blijven lopen bij de laatste 3. Uiteindelijk mocht ze toch de baan verlaten, en waren we zeer tevreden.

 

Over de conditie van Hillary was ik niet helemaal tevreden, maar het blijft lastig bij deze merrie, ze liet zich netjes zien en mocht als beste 4 jarige weer terug komen en aan t einde van de middag voor
het Algemeen Dagkampioenschap.

Hier bleef Mirkel van de Landsard ook over, en zelf dacht ik dat deze merrie dan ook Kampioen zou worden,

Enigszins verbaasd was ik dan ook wel dat de jury toch voor onze Hillary als Dagkampioen koos,
een mooie bekroning op onze fokkerij.

Tevens was nu binnen 11 jaar Oma Hollie, Moeder Haaijke en Dochter Hillary Kampioen van Gelderland.

 

STER Predikaat voor Haaijke van de Bekenpieper

 

Tevens hadden we voor Haaijke een STER keuring aangevraagd omdat ze aan alle eisen zou voldoen.
Mits Happy een 1
ste premie zou halen.

S'middags mocht ze met haar kinderen terug komen en kreeg ze het Predikaat STER toegekend.

Hiermee is ze de 51 STER merrie van Nederland, en voor onze Fokkerij de Bekenpieper de 1ste.

Een super mooie bekroning op als ons werk de laatste jaren.
Zie fotoalbum

Begin mei hebben we Hillary meegenomen naar Markelo en Winterswijk om kennis te maken met de nieuwe dressuurproeven en het wedstrijden rijden. Dat Hillary het zo geweldig op zou pakken, konden we alleen van dromen. Wat was ze braaf en wat liet zij zich van haar goede kant zien.
In Markelo mocht ze met 194 punten een 3e prijs mee naar huis nemen, en 2 dagen later in Winterswijk een 1ste prijs met 199 punten tussen de paarden.
Inmiddels is Hillary ook drachtig gescand voor 2016, zij verwacht een veulen van Schach

Al enige dagen wachten wij op een veulentje bij Haaijke de uiers zijn al vol, maar het zet niet door en er komen geen Hars druppels, om Zondagavond regelen we van alles dat er maandag iemand bij huis is, en daar begint ze door de stal te drentelen om goed 18 uur gaat ze liggen en roepen wij Stijn en Rens om bij deze bevalling te zijn. De jongens moeten stil zijn en kijken een goed half uur naar de bevalling van dit bijzondere veulen. Ze hebben beide grote verhalen naderhand maar op het moment is het voor een 3 jarige erg spannend om te zien hoe er een veulentje te wereld komt.
Vorig jaar hebben we Heavy verwelkomd, het bijzonder aan deze bevalling was dat Heavy geboren is tijdens de bestraling van mijn vader. Op de dag dat Haaijke in 2015 drachtig gescand werd, werd ik eveneens gebeld vanuit het Ziekenhuis dat mijn vader de strijd tegen de kanker begon te verliezen, en dat ik direct naar het ziekenhuis moest komen. Op dat moment zeiden we tegen elkaar als er volgend jaar een merrieveulen komt zal ze de naam Happy krijgen, Na een 2015 Heavy jaar voor ons, gaan we er in 2016 een Happy jaar van maken.
Jullie zijn begrijpen dat de geboorte van dit merrieveulen extra bijzonder voor ons is.
Eveneens dat we vanaf 2009 enkel en alleen merrie veulens geboren zijn.
  

 

 

 

 

3e Elite merrie bij Stal de Bekenpieper

Zaterdag 5 september 2015 reisden we met 2 merrie's naar Lunteren om hier de strijd aan te gaan voor het Elite predicaat. Hiske en Hillary waren beide in Gelderland geselecteerd voor deze keuring. In totaal werden er 9 merrie's voorgesteld aan de jury. Hiske ging voor de laatste keer met ons mee want zij was op de keuring in Gelderland al verkocht, de afspraak was echter wel dat ik haar zou houden tot aan de Elite keuring.
Hiske liet zich netjes zien, en was er tevreden mee, Hillary was wat later aan de beurt, Ook zij liet zicht super in de beweging zien.
Het is als fokker al een hele eer om met 2 merrie's bij de beste 9 van Nederland te mogen staan.
Even later wat de bekendmaking, Hillary werd tot Elite merrie uitgekozen samen met nog een andere merrie, Super blij met dit mooie resultaat.
Na Mograna en Minke van de Bekenpieper, mag nu ook Hillary zich Elite merrie noemen.
Hiske kreeg een mooie 7.8 waarmee ze een 3e of 4e plaats heeft gehaald.
Super bekroning op onze fokkerij.

 

Uiterst goede successen op Gelderse Keuring 2015
 
Zaterdag 8 Augustus 2015 was de jaarlijkse Centrale Keuring bij Manege de Achterhoek. 
We gingen met alle paarden van stal er naar toe.
De voorbereiding was dit jaar iets minder, omdat mijn vader Sander op 15 Juli jl, overleden is.
Er spelen dan belangrijkere dingen en er moet veel geregeld worden.
Daarnaast staat het Boerenbedrijf de Bekenpieper te koop, en zijn we straks onze geboortegrond kwijt, mooi vinden we het wel dat we met de Fokkerij van de Bekenpieper wel door gaan zodat er toch iets bij ons blijft.
 
Als eerst was onze 3 Jarige Hiske van de Bekenpieper aan de beurt, ze was wat gestrest maar niettemin liet ze zich keurig zien en kreeg ze een uitnodiging voor de Elite keuring, even daarna was Hillary aan de beurt en ook zei mag mee naar Lunteren. Dit was natuurlijk al een uiterst goede score.
Hillary werd hiermee Kampioen van de 3 jarigen en Hiske mocht als Reserve opstellen, 
hier waren we super blij mee.
 
Na de middagpauze werd er gestart met de veulens, 9 merrieveulens werden er voorgesteld en hier zat Heavy van de Bekenpieper ook bij. Heavy toonde zich niet optimaal en was wat mat van alle indrukken. Zelf dacht ik dat ze op een 3e of 4e plaats zou komen. Zeer verrast waren we dan ook toen ze op kop binnen  mocht komen en ook hier mocht blijven staan, dit betekende dat ze het beste merrieveulen van de dag was. In het Veulenkampioenschap mocht ze wederom als eerste opstellen, en dat maakt haar algemeen Veulenkampioen.
 
Verder in de middag was het de beurt aan beide 3 jarigen om terug te komen voor het Jeugdkampioenschap, Beide merrie's haalden het bij de laatste 3, Hiske mocht de baan verlaten, en daarna werd er tussen de 2 jarige en de 3 jarige een kampioen gekozen. Hillary was de kampioen aldus de jury, super blij met dit resultaat zult u begrijpen,
 
Aan het einde van de dag toonde Haaijke haar afstammelingen en ook hier was de titel voor ons, en ook bij de fokgroepen wisten we de winst mee naar huis te nemen.
 
Al met al een uiterst succes volle dag, met een lach en een traan, Want dit zouden Opa en Papa super mooi gevonden hebben,
We gaan vol goede moed verder, en trainen door voor Lunteren.

 

 


 

Zaterdag 23 Mei zijn we met Haaijke aan de start verschenen op de koudbloedenwedstrijd in Winterswijk,  Deze wedstrijd gehouden op de rijvereniging waar we ook lid zijn, heeft een super mooie bodem erin liggen.
We haalden 182 en 187 punten en hebben nu meer als 20 WP in de klasse L1, daarom zullen we in Juni ook de overstap naar het L2 maken.
We doen het rustig aan ivm het veulen.
Met Hiske en Hillary gaan we langzaam aan trainen voor de Centrale Keuring in IJzerlo. 
Zie fotos

 


 

Zoals een tijdje geleden gemeld zijn we begonnen om Hiske goed onder het zadel te krijgen,
zodat ze straks bij iemand anders een mooie toekomst tegemoet gaat.
Nadat we vorige week 2x aan de longeerlijn erop gezeten te hebben, hebben we haar de 3e keer los gedaan. Als het goed voelt doe ik dit zo snel mogelijk, we hebben gisteren een mooi stap gezet door los
in de bak te kunnen rijden.
Deze jongedame pakt het dan ook super goed op, en heb er als fokker dan ook alle vertrouwen in dat hier straks een super mooi gebruiks en exterieur paard uit komt.


 

 

 


 

Op Vrijdagavond 27 Maart is Haaijke bevallen van een super mooi merrieveulen.  
Niet verwacht weer een merrie te krijgen maar we zijn er superblij mee.
De Naam van dit veulen is geworden Heavy van de Bekenpieper.
 
Door de geboorte van wederom een merrie veulen, zullen er keuzes gemaakt moeten worden.
Daarom hebben we besloten dit jaar maar 1 merrie te gaan dekken ipv 2.

En zal indien de geschikte koper voor Hiske komt, deze merrie verkocht gaan worden. Mocht u interesse hebben in deze super mooie en goede merrie neem dan contact met ons op.

 

Zie fotos van Heavy

 


 

Donderdag 4 December was het eindelijk zover, de verbouwing in het Woold is klaar, de afrastering is af.
De krullen liggen in de stal, alleen de paarden staan nog bij de Bekenpieper in Miste.
S'ochtends daar nog even in de wei, en na de middag in de trailer richting het Woold.
Best raar na 45 jaar zal er geen Haflinger meer op Boerderij de Bekenpieper staan.
 
De dames stonden allen zo in de trailer en de korte reis kon beginnen.
Ze waren alleen een beetje onwennig maar in dit luxe verblijf onbreekt ze aan niets. 

Vooral Haaijke heeft veel stress van de Verhuizing,

Na een nachtje op stal is het tijd om lekker naar buiten te gaan.

 

Het ontbreekt de Bekenpieper dames aan niets, dus na het wennen zullen ze een super mooie tijd in het Woold gaan krijgen.

Zie ook menukeuze stallen

 

 


 

 Zondag 7 December hebben wij weer een Haflingerwedstrijd in Bathmen gereden.
Het was koud s ochtends maar tegen kou kun je kleden dus vol goede moed richting Bathmen.
Haaijke liep de eerste proef niet heel fijn hield zich nog een beetje vast, echter waren
de reacties vanaf de kant wel erg positief.
De 2de proef was ze fijner aan de hulpen constanter en lekker te rijden, hier gingen
we met een goed gevoel de ring uit.
De punten zeiden helaas was anders 187 in de eerste proef en 176 in de 2de proef. 
Dit was een beetje jammer.
Nu mag Haaijke genieten van haar verlof, rond 17 maart verwacht zij een veulentje en
dus mag ze het rustig aan doen.
Kunnen we mooi samen het Woold een beetje verkennen.

Zie fotos


 

Hiske van de Bekenpieper zadelmak:
Afgelopen week hadden we nog een klein kwartiertje over en we dachten wat gaan we doen.
Ik dacht laat ik het zadel er eens opleggen zo gezegd zo gedaan.
Wat was ze braaf ook met aansingelen bleef ze rustig en relaxed staan, hier zie ik echt haar moeder Hollie weer in terug.
Daarna krukje ernaast gezet en erop gestapt, en wat was ze braaf, dit beloofd wat voor volgend jaar. Heerlijk om weer met een jong paard aan de slag te kunnen en we hebben er niet 1 maar 2..
 
Is Haaijke wel drachtig?
En ja het is weer zo ver, de twijfels komen weer is ze wel drachtig, de meningen zijn verdeeld.
Persoonlijk vindt ik haar super strak maar toch denk ik dat er wel wat inzit, ze plast veel na het rijden en is anders, en ook dikker dan bijvoorbeeld de Nationale,
Maar ik ben het ook eens met andere partijen voor een merrie die 21 Maart uitgeteld is mocht ze wel wat meer buik hebben.
 
Wedstrijd Gendringen goed voor 2 Winstpunten:
Zondag 16 November was er een dressuurwedstrijd in Gendringen. Omdat het weer nog steeds goed is hebben we lekker kunnen trainen en gingen we vol goede moed richting Gendringen.
Haaijke was de eerste proef niet echt lekker te rijden, en schrok van een paraplu, 2de proef voelde een stuk beter maar ik maakte een klein foutje, wat me 2 strafpunten opleverde.
We haalden 2 maal 186 punten en laten teveel punten liggen op de galop dit is echt jammer, en nadat het veulentje er volgend jaar is zullen we hier echt mee aan de slag gaan, zodat we ook de overstap naar het L2 kunnen gaan maken.

Zie foto's

 


 

Zaterdag 25 en Zondag 26 Oktober 2014 was er weer een dressuurweekend in Ijzerlo.
Het weer was redelijk maar de sfeer was supergoed.
Zaterdag 2 proeven gereden die niet denderend waren, teveel onrust vanuit mij zelf of de organisatie
binnen goed zou gaan, het resulteerde in 177 en 179 punten.
Zondag had ik meer rust en besloot echt te gaan rijden, en alles los te laten.
Met losrijden was Haaijke niet fijn, maar in de ring herpakte ze zich en gingen we super fijn.
We konden echt rijden, en het liep erg mooi.
Mijn gevoel was goed en hopelijk was dit terug te zien in de punten. Bij binnenkomst in de kantine bleek dit gelukkig zo te zijn met 192 en 197 punten waren we 2x 1e en kregen we superleuk commentaar van de jury.
Hiermee zijn we startgerechtigd voor het L2, nu terug kijkend blijken we in Februari van dit jaar pas voor  het eerst gestart te zijn, en hebben we weinig wedstrijden gereden ivm het keuringsseizoen.
Haaijke krijgt goed buik, dus we starten nog lekker even in het L1 en zullen volgend jaar 
eerst nog lekker L1 blijven starten.

 


 

Fantastische nationale tentoonstelling voor Stal de Bekenpieper.
 
Na een goede keuring in Gelderland gingen we positief gestemd richting Den Bosch om te kijken wat onze fokproducten op nationaal niveau kunnen halen. Met 2 trailers en 3 paarden zijn we donderdagmiddag vertrokken. De Haflingers in de stallen gezet, lekker met de afdeling gegeten en veel plezier gemaakt.
Om half 10 vrijdagochtend was de beurt aan Haaijke, ze presenteerde zichzelf matig wat mede te danken was aan de slechte conditie van de bodem.
Uiteindelijk bleek het toch goed genoeg en mocht ze als eerste binnenkomen en was ze hiermee de

beste 6 Jarige merrie van Nederland.
Na de middag waren Hillary en Hiske aan de beurt, de rubriek 2 jarigen was in 2en gesplitst gezien het aantal, Hillary en Hiske zaten beide in de 2de groep.
Hillary mocht als eerste binnenkomen en Hiske als 5de en zo bleef het ook, allebei een eerste premie met een heel mooi commentaar. Hillary moest in de baan blijven omdat er uit de andere groep ook een nr 1 kwam, en deze dames moesten zich presenteren om te kijken wie de beste 2 jarige van Nederland zou gaan worden.
En wat bleek Hillary van de Bekenpieper was de beste 2 jarige van 2014, super trots op

dit ontzettende mooie resultaat.
Haaijke mocht nog aantreden voor Hengst met Afstammelingen, Winser G liet een mooie groep zien met veel eenheid, De hengst behaalde een mooie 2de plaats.
Aansluitend deden we met Haaijke , Hillary en Hiske mee aan de rubriek fokgroepen, de jury beoordeeld de paarden individueel en kijkt aansluitend of ze uniform zijn, Met een super positief commentaar behaalden we hier de eerste plaats, daarna kwam de stalgroep,
Hierbij zetten we de paarden met halsters en kettingen aan elkaar en beoordeeld de jury de uniformiteit, of de hoofden bij elkaar passen, hoe de kleuren bij elkaar zijn, of de manen allen gelijk naar 1 kant zijn enz.
Ook hier waren de beste van Nederland, wat een dag zeg, fantastisch.
Zaterdagochtend mocht Haaijke terug komen voor het nationaal kampioenschap, 2 jaar geleden was ze 3e op tal, hoe zou het ons nu vergaan we bleven wederom bij de laatste 3 en hoopten bij de laatste 2 te blijven,

de titel 3e op tal hadden we de laatste 3x immers al behaald.
En ja Haaijke mag zich de komende 2 jaar Nationaal Reserve Kampioen van Nederland noemen.
Daarna liep Haaijke ook nog mee in de show van Gelderland, ook dit was een super mooi optreden.
Bij de huldiging mochten we dan ook 4 bekers ophalen,
* Beste 2 jarige
* Nationaal reservekampioen

* Beste stalgroep
* Beste fokgroep
Een bekroning op onze fokkerij en wat zou Opa hier graag bij geweest zijn maar helaas.

Haaijke v/d Bekenpieper               Nationaal Reservekampioen
Nationale Tentoonstelling 2014

 

 


 

Zeer succesvolle keuring voor Stal de Bekenpieper..
 
2014 het jaar dat het ik het echt zelf moest doen en ook opa me niet meer kon

voorzien van adviezen en hulp.
Oh en wat heb ik getwijfeld doe ik het wel goed, staan ze er juist voor.
Zijn ze goed genoeg, nee makkelijk is het niet als er altijd iemand over je schouder mee kijkt,

en je het nu alleen moet doen.
 
Mee naar de keuring gingen Hillary en Hiske van de Bekenpieper,
Als eerste kwam Hiske in de baan, ze is thuis zo rustig maar nu liet ze zich slecht zien en was te druk om netjes door de baan te gaan heel erg jammer.
Hillary mocht later zij kwam de baan in, stelde zich op en daar stond ze, wat een heerlijk paard is het toch.
Ze stapte lekker door het lichaam en ook het draven ging zeer goed.
Hillary mocht dan ook op kop binnen komen en Hiske als 4de, met het rond stappen mocht Hiske nog 1 plaats naar voren en zo was de uiteindelijke plaatsing.
Hillary Kampioen van de 2 jarigen en Hiske een keurige 1C premie.
Gelijk aansluitend was het jeugdkampioenschap, met 6 goede paarden in de baan was het niet makkelijk voor de jury. met het overdraven liet Hillary zich niet overtuigend zien, stappen deed ze wel weer voortreffelijk.
De 3 jarige merrie moest de baan verlaten, de jaarling werd kampioen en Hillary werd

reserve jeugdkampioen.
Een titel waar we als fokker heel trots en blij mee zijn..
Nu op naar de nationale

 

>>> Fotos Centrale keuring <<<

 


 

Zondag 13 juli 2014 is Minke van de Bekenpieper Dag en Ere Kampioen geworden op de keuring van Noord Holland en Utrecht.
Wij feliciteren de Fam Steenhuis met de behaalde successen.
Minke is gefokt bij ons uit Mograna, en heeft als vader Arachon.
Minke heeft meerdere kampioenschappen op haar naam staan, en mag deze aan het rijtje toe voegen.

Minke v/d bekenpieper (archieffoto)

 


 

Op Zaterdag 5 Juli organiseerde KVTH afd Gelderland een dressuurclinic in samenwerking
met Fenneke Dikken.
We reisden af richting Vorden om daar te trainen op de prachtige accommodatie van Dressuurstal Seren.
De eerste lessen waren buiten maar net toen wij aan de beurt waren regende het super hard, hierdoor
werd er besloten om naar binnen te gaan.
Haaijke van de Bekenpieper mocht mee naar deze les, zij wordt gereden in de klasse L1
We hebben echt een leuke les gehad, en zijn ook zeker wat dingen tegen gekomen waar we nu
verder aan kunnen werken.
Al met al een leuke en leerzame dag gehad.

Zie fotoalbum

 


 

22 Maart gingen we naar de Wedstrijddag in Ambt Delden, een drukke dag omdat ik zelf mee reed en ook nog een deel van de organisatie op mij nam.
Maar je moet wat voor je hobby de Haflinger over hebben, en normaal is het altijd een super gezellige dag..
 
Als eerste reden we de denk en behendigheid, de strobaal kon je volgens Haaijke wel overheen draven, de drafbalk zijwaarts snapte ze helemaal niets van, en onder de lat door ging prima, en de vragen pfoehh dat was best lastig zeg... met de druk van een stopwatch erbij wordt het nog moeilijker.
 
De dressuur starten we in de klasse L1 en dat liep goed, er zitten nog balans fouten in en ben nog niet helemaal tevreden maar moet wel zeggen dat nu al weer beter liep dan in Zevenaar, we behaalden een 2de plaats met 193 punten, een goede 1ste was dan ook Sharon Penning met Whisper van de Bekenpieper. Nou dat is niet erg om daar achter te staan toch?
 
Springen was ik erg gespannen maar blijf van mening dat een paard ook moet kunnen springen dus opgegeven voor 60 cm en met losrijden dacht Haaijke dat er wel 110 cm stond, zo dat ging hoog. Op Hindernis 1 twijfelde ze, goed doorgedrukt en toen was ze er doorheen, ze sprong op karakter en oh wat wilde ze werken voor mij, we waren foutloos en een mooie 4de plaats.
 
In het Allround Kampioenschap was er een mooie 4de plaats voor ons, op de 3de plaats stond Marieke Brinks met Hillie van de Bekenpieper, en op de 5de plaats stond Sharon Penning met Whisper van de Bekenpieper,
En Dan kan ik zeggen dat je als Fokker trots bent dat alle nakomelingen uit Hollie zo presteren... en dat we toch een stel goede gebruikspaarden gefokt hebben.
Hiske staat nog bij ons die wordt 2 jaar en die houden we nog maar even..

  

Zie fotoalbum

 


Zondag 9 Februari reisden we af naar Zevenaar voor onze 3e L1 wedstrijd,
De laatste keren liep het redelijk maar hadden we helaas de jury niet mee.
In Zevenaar stond weer een gezellige haflingerwedstrijd op het programma en de sfeer is hier
dan ook een stuk gemoedelijker.
De wind zat ons niet mee, die ging aardig tekeer onderweg maar ook tijdens het losrijden
was de wind behoorlijk aanwezig.
Gelukkig trekt Haaijke zich hier niet veel van aan, en konden we lekker rijden.
De eerste proef was ik teveel aan het sturen waardoor we het rijden even zijn vergeten,
er zaten best goede stukken in de proef maar het kon toch echt beter.
De 2de proef mezelf even streng toegesproken, en deze proef liep dan ook stukken beter.
We hadden 181 en 189 punten en dit zijn dan ook de 1ste 2 winstpunten in de L dressuur, we trainen lekker door en gaan in Ambt Delden aan de start verschijnen, en hier dan ook een poging doen om een parcoursje te gaan springen.

Zie fotoalbum

 

 


Zondag 13 Oktober was er een crossles en wedstrijd in IJzerlo gezien de vele regen is
er besloten dit naar binnen te halen.
We hebben eerst wat hindernissen gesprongen een aansluitend een wedstrijd gereden.
Gezien de IBOP in November leek me dit een goede voorbereiding en eens wat anders
aan de kop dan de dressuur.
Haaijke pakte super goed aan en wat vond ze het leuk, de amazone was wat minder enthausiast.
De les ging voortreffelijk en met de wedstrijd was de focus op verantwoord rond komen, we hebben thuis nog niet meer dan 3 hindernissen gesprongen dus dit was pittig maar met wat draf er tussen hebben we al de 10 de hindernissen gesprongen en een keurige 4de plaats weten te behalen met een 7,5 voor stijl.
We trainen lekker door,  zie fotoalbum

 

Zaterdag 5 Oktober was er een wedstrijd bij het Paardensport centrum Lichtenvoorde, ze zijn bezig met een aanbouw van een 3e rijhal waardoor de bak een beetje kijkerig was, er zaten namelijk netten als afscheiding, dit was de 2e proef en resulteerde in 177 punten en een 7e plaats van de 20 combinaties.
 De eerste proef ging wat netter maar kan toch nog beter, hier behaalden we een 5e prijs met 186 punten. Al met al staat de teller nu op 15 winstpunten.

  


 

Zaterdag 28 September was er in Winterswijk een dressuurwedstrijd, Voor ons een thuiswedstrijd omdat we hier iedere week trainen. Echter is er 1 ring in de springbak en daar worden normaal gesproken andere dingen gedaan dan dressuurrijden, hier hadden we dan ook een klein beetje last van spanning. Toch behaalden we hier nog 180 punten. De 2de ring was in het dressuurgedeelte en hier liep Haaijke toch wel een stuk fijner en konden we een lekkere proef neerzetten, toch kan het beter het zijn nog niet mijn proeven maar de galop wordt wel echt beter en dit resulteerde in 188 punten en een 6de plaats van de 25 combinaties en dat tussen de grote dressuurpaarden. We trainen lekker door.

 


 

Zondag 15 September 2013 zijn wij met 2 paarden naar de fokdag in ST Oedenrode geweest.

Als eerste was ons Jaarling Hillary aan de beurt. Zij behaalde een 1ste plaats van de 2 en mocht zich kampioen jaarling noemen. Moeder Haaijke was wat later aan de beurt en haalde in haar groep een eerste plaats, later bij het kampioenschap bleef zij over samen met de merrie Sportdame, De jury koos voor Sportdame en daarmee mocht Haaijke zich reserve kampioen noemen.
Al met al een geslaagde dag en beide merries lieten zich keurig zien.

>>>zie fotos<<<

 


 

Succesvolle dag voor Stal de Bekenpieper op Gelderse Haflingerkeuring.
 
Zaterdag 10 Augustus was de jaarlijkse Haflingerkeuring van Gelderland.
We hadden 2 Jaarlingen mee en Haaijke voor het erekampioenschap.
Hillary stond er het beste voor maar het is zo moeilijk met een jaarling wat wil de jury zien, en hoe staan ze in de groep. Hillary liet zich super goed zien.
Daarna was de beurt aan Hiske ook zei zette haar beste beentje voor maar is op dit moment in het nadeel dat ze van Juni is en dus net een slag mist ten opzichte van de rest van de groep.
Hillary werd Kampioen van de jaarlingen met een super positief commentaar van de jury.
Ze had mooie lange lijnen, en super mooie schoft, een sprekend hoofd met goede bewegingen.
Hiske behaalde een mooie 6e plaats, op dit moment vond de jury haar iets te klassiek en viel ze een beetje weg in de rest van de groep, wel had ze een mooie voorhand en een sprekend hoofd.
We waren dan ook dik tevreden.
 
Hillary mocht na de middag terug komen voor het jeugdkampioenschap.
Na een paar rondes stappen en bleven we over met de 2 jarige en moest de 3 jarige de ring verlaten. 
Toen kwam Dhr van de Pols met de Sjerp richting Hillary lopen en werd ze als Jaarling al Jeugdkampioen wat een mooie titel voor ons eigen fokproduct.
 
Ook deden we mee aan de fokgroep en werden we ook kampioen met onze fokgroep, het was een mooie uniforme groep met veel kwaliteit en moderne lijnen.
 
Al met al een succesvolle keuringsdag.

>>>zie fotos<<<


 

Zaterdag 6 juli zijn we gestart op het concours van Aalten. Vanwege de warmte besloten niet meer dan 10 minuten los te rijden. Helaas zakte Haaijke helemaal weg en was voor mijn gevoel de proef verprutst, We hadden te weinig impuls en ze reageerde niet op het been. Toch behaalden we hier nog 178 punten schijnbaar is het beeld voor de jury anders dan ons gevoel. 2e proef iets andere sporen aangedaan en hierdoor kregen we meer ritme en regelmaat het is nog niet genoeg maar was wel beter dan de 1ste proef,

we hadden hier 182 punten.
Door de omstandigheden thuis en de aankomende keuringen en vakanties hebben we besloten in Juli en Augustus niet tot weinig te  starten en hopenlijk vormen we daarna de combinatie waar ik zelf achter sta, de proeven zijn op dit moment nog niet zoals ik ze rijden wil. We trainen daarom lekker thuis door en we zien wel hoe het na de zomer uitpakt.

 

 


 

Op Zaterdag 29 Juni zijn wij naar Houten geweest om de Haflingerkeuring van het NHPS
als bezoeker te bekijken.
Het was een leuke en interessante dag met wisselende rubrieken,
Hier hebben we de fotocamera mee gehad voor foto's zie
www.oypo.nl/haflinger
 

 

 

 


 

Haaijke L1 startgerechtigd,
19 Juni reisden we af naar Varsseveld om mee te doen aan een avondwedstrijd, Nu met de kids komt dit hartstikke mooi uit.
Het was die dag erg warm, en de twijfel was dan ook groot om de keuze tussen wel en niet starten te maken.
We moesten om 8 uur en om 6 uur koelde het mooi af, en dus besloten we te gaan.
Haaijke voelde redelijk aan, we zijn nog niet geheel tevreden maar ze liep de 2e proef nog niet compleet leeg, dus dat was alweer een positieve stap voorwaarts.
Bij de einduitslag hadden we van de 24 starts een 9 en een 11e plaats met 181 en 184 punten. Een supermooi resultaat van onze haflinger tussen de sportpaarden.
Hiermee staat de tellen op 11 winstpunten en zouden we naar het L1 mogen, We hebben echter de keuze gemaakt dit zomerseizoen nog B te starten en in het najaar de overstap naar het L1 te maken.
Zie ook fotoalbum
 Opgave Keuring Gelderland verstuurd.
Op Zaterdag 10 Augustus vindt de jaarlijkse premiekeuring bij manege de Achterhoek in Ijzerlo weer plaats, Ook dit jaar zullen wij met paarden aanwezig zijn.
De volgende paarden zijn ingeschreven
Hiske van de Bekenpieper 1 Jarige merries
Hillary van de Bekenpieper 1 Jarige merries
Haaijke van de Bekenpieper Ere kampioenschap en Bestgaande Haflinger.
 
De meeste mensen gaan naar de zon ,
Maar een echte tiroler gaat liever op wintersport naar de winterse witte weide in Winters(wijk)
Haaijke en Minke genieten van vakantie ivm mijn zwangerschap dus doen zij weinig meer dan naar de weide
 en weer terug naar stal.
Vandaag de dekens er maar eens afgehaald en wat plaatjes gemaakt van de vakantiedames.
Ze vonden het heerlijk om zonder deken buiten te zijn en dollen in de vers gevallen sneeuw.

Klik op foto voor meer winterfotos

 

 


 

Succesvolle afsluiting dressuurseizoen 2012 met Haaijke

 

Zaterdag 10 november hebben wij in Bathmen met Haaijke de laatste wedstrijd voor 2012

gereden in de klasse B dressuur.
De reden dat er dit jaar en volgend voorjaar niet meer gestart gaat worden komt door de tweeling zwangerschap van Maaike.
Haaijke liep ook vandaag weer 2 nette proeven waarbij de galop beter bevestigd moet worden, en ook de aanleuning en de kracht nog beter kunnen.
Maar voor een 4 jarige die een druk keuringseizoen achter de rug heeft, en een veulen gehad heeft kunnen we op dit moment niet meer verwachten.
In de 1ste proef behaalden ze met 189 punten een 1ste plaats, en de 2de proef 183 punten en dat resulteerde een 3e plaats.
Een mooie afsluiter waarbij de teller na 7 wedstrijden  B dressuur +9 winspunten staat.

 

>>> Fotos en filmbeelden <<<

 


 

Super weekend voor Haaijke en Maaike,
 
Zaterdag 27 & Zondag 28 oktober was er in IJzerlo een haflingerwedstrijd,
Omdat ik verwacht niet zo lang meer te kunnen rijden besloot ik op te geven voor 4 proeven over 2 dagen.
Onze voorbereiding was niet helemaal top door omstandigheden.
 Zaterdagochtend toch besloten haar te wassen en s'avonds mee te nemen.
Haaijke liep lekker en voor het eerst kon ik zeggen de 2e proef fijner gereden te hebben dan de 1ste.
 De conditie van Haaijke wordt beter.
Zelf was ik nog niet geheel tevreden maar voor een B proef was het goed, we behaalden twee  1ste plaatsen met 186 en 192 punten.
 
Zondag werd Haaijke gebracht door Andre en mijn trouwe supporters opa en oma,
omdat ik zelf de gehele dag aanwezig moest zijn.
Haaijke liep weer lekker en ook nu konden we 2twee fijne proeven rijden,
Wat een trots als je op je eigen fokproduct door de baan gaat en veel reacties krijgt dat je toch een leuke merrie mag rijden. Helemaal blij dat ze van ons is.
Ook nu mochten de punten er zijn, we behaalden 186 en 194 punten en wederom twee 1ste plaatsen.
 
Wat een weekend zeg 4x 1ste en een super fijne haflinger om mee te rijden, we gaan ons best doen om er in Bathmen nog bij te zijn, Dus hopelijk groeit mijn buik nog niet te hard.
Daarna krijgt Haaijke een wel verdiende lange vakantie tot volgend jaar mei/juni

>>> foto <<<

 


 

Op Zondag 30 September hadden we een vol programma, overdag hebben we eerst de organisatie van de Haflinger sportdag in IJzerlo op ons genomen.
Het weer was goed en de deelnemers vrolijk,

doordat Hollie verkocht is reed ik zelf helaas dit keer niet mee.
In het begin van de avond was het de beurt aan Haaijke, we gingen met haar naar Winterswijk om daar deel te nemen aan de wedstrijd in de klasse B dressuur.
We moesten rond half 8 starten,helaas werd het snel donker, en had Haaijke wat last van spanning.
Ook de galop blijft een punt van aandacht, ik kwam dan ook niet geheel tevreden van mijn Haflinger, toch eindigden we mooi in de middenmoot met een deelnemersaantal van 24 stuks en haalden we 175 en 181 punten,
De wedstrijden zullen nu wat minder gaan worden, omdat ik zwanger ben van een tweeling, we hopen in Ijzerlo nog te kunnen starten.
 


 

Haflingerstal De Bekenpieper in KVTH-blad / uitgave Juli-Augustus 2012

>>> Bladzijde 7 <<<
>>> Bladzijde 8 <<<

 


 

Minke van de Bekenpieper behaald Elite-predikaat

 

Op zaterdag 15 September zijn we met Minke naar Lunteren geweest om deel te nemen aan de elite keuring.
Veel spanning was er dit keer niet, Minke stond er in onze ogen goed voor en we
hadden er niet meer aan kunnen doen.
In stap was er helaas teveel spanning maar in draf was het WOW, wat een kracht en souplesse.
Het was dan ook erg mooi om te horen dat er vanaf de tribune en zijlijn geapplaudiseerd werd door het publiek voor de super draf die Minke liet zien.
Gelukkig was Opa toch naar Lunteren gekomen om dit mooie resultaat te zien,
een bekroning op je eigen fokkerij.
Bij de uitslag mochten we naar voren komen, en wisten we dus dat ze het Elite predikaat behaald heeft.
Beide merries van Hans van de Berg mochten opstellen als Kampioen en Reserve en wij waren 3e,
een super dag met een geweldig mooi resultaat.

Fotos en filmbeelden zijn te bekijken in fotoalbum

 


 

Amadeo van de Tibbe goedgekeurd
Op Zaterdag 8 September zijn we met Haaijke en Hillary naar Hans van de Berg geweest om de bij de afstammelingenkeuring van Amadeo aanwezig te zijn.
Hillary liet zich super netjes zien, en deed goed haar best.
Van de week hoorden we dan ook dat Amadeo goedgekeurd is op zijn afstammelingen, wij zijn hier dan ook blij mee en feliciteren Nelleke en Rebecca Breederland met dit resultaat.

Fotos zie fotoalbum


 

Haflingerstal De Bekenpieper in de media,augustus 2012

 

>>> Winterswijke weekkrant <<<

 

>>> De Paardenkrant <<<

 

 


 

Nationale Tentoonstelling 2012

Donderdag 16 augustus reisden we met 3 merries af naar Den Bosch, allen uit eigen fok.
Haaijke deed mee aan de rubriek 4 jarige merries, en B dressuur
Hillary is nog te jong om alleen thuis te blijven dus die moest ook mee
En Minke deed mee aan de rubriek 3 jarige merries.
 
Haaijke had een zware rubriek met veel centrale dagkampioenen, we hoopten hierbij op een 4 of 5de plaats .
Haaijke liet zich netjes zien, en er komt meer rust en regelmaat in de beweging.
Bij het terug komen mocht ze als 2de binnen komen dat was wel een beetje een verrassing,
Het kopnummer liet bijna geen stap zien en was te druk Haaijke stapte echt super en was zeer rustig, de jury besloot daarom om Haaijke op kop te zetten en hier bleef ze ook staan, Hiermee was ze de beste
4 Jarige van Nederland, super trots en blij waren we hiermee.
Aansluitend moesten we een dressuurproef rijden, eigenlijk zag Maaike dit niet echt zitten en wilde zich afmelden, gelukkig waren er veel lieve mensen die zeiden wat we echt moesten gaan rijden.
Haaijke liep met een beetje spanning toch wel een redelijke proef we verwachten rond de 185 punten te halen, bij de prijsuitreiking bleken dit 191 punten te zijn en een 4de plaats.
Dik maar dan ook dik tevreden met een 4 jarige merrie, die pas voor derde keer mee ging op concours.
 
Na de middag was Minke aan de beurt in de rubriek 3 jarigen, helaas was ze wat weg gevallen door alle spanning en stress in de hallen, en daar werd ze niet mooier op. Ook het presenteren had in onze ogen nog iets beter gekund, maar helaas Minke dacht hier anders over.
Toch werden we wel als 1ste binnen geroepen en bleven we hier ook staan, hiermee was Minke Kampioen van de rubriek 3 jarigen.
En mochten we zaterdag terug komen voor de huldiging.
 
Vrijdagavond hebben we een super leuk feest gehad, en de klok sloeg 4 uur toen we ons bedje in gingen, de DJ bleef maar draaien en wat een feest was dat.
 
Zaterdag mochten we net voor de middag terug komen met Haaijke voor het algemeen kampioenschap, ze liet zich weer netjes zien en verwachten eigenlijk ook dat ze hierna de ring mocht verlaten, De 3 beste merries mochten blijven en hier zat Haaijke bij wat een verrassing was dat zeg!!
Uiteindelijk bleef ze 3de op tal, en hier waren wij zeer tevreden en blij mee, ze is pas 4 jaar en kreeg een super commentaar van de jury.
 
Al met al een super mooi weekend, nu gaan we trainen voor de Elite keuring in Lunteren.

Zie fotos in het fotoalbum

 

 


Succesvolle keuringsdag CK gelderland

Minke mocht als eerste de ring in,ze stond er goed voor en Minke liet zich super zien.
Wij kregen als enige een uitnodiging voor de elitekeuring te Lunteren, deze vind plaats in september.

Daarna was de beoordeling van onze veulentjes, Hillary behaalde een 3e plaats en Hiske een 4e plaats met beide een 1ste premie en super commentaar van de jury
Daarna mocht Minke terug komen, omdat ze de enigste was met een uitnodiging voor de Elitekeuring stond Minke op kop en werd ze kampioen van de 3 jarigen.
Aansluitend was het jeugdkampioenschap en ook dat behaalde Minke.  

S'middags rubriek 4 jarige met Haaijke, ze behaalde een mooie 1ste plaats en mocht terug komen voor het kampioenschap, maar eerst moest ze nog mee voor de stalgroep.
Minke, Haaijke en Hollie liepen super naast elkaar en werd door de jury beoordeeld als een mooie groep en daarom werden wij kampioen rubriek stalgroep.
 Hollie hadden wij opgegeven voor de Generatie-groep met Haaijke en Hillary en ook deze rubriek kampioen

Als afsluiting van deze keuringsdag rubriek Dagkampioen gelderland 2012
Alle in aanmerking komende haflingers betreden de hoofdring.
6 haflingers mogen rondstappen en uiteindelijk blijven er 2 over, spanning bij publiek.
De hoofdringmeester laat beide haflingers opstellen,het is even stil en uiteindelijk:

 Dagkampioen is Haaijke van de Bekenpieper.    
 Als allerlaatste behaald Haaijke ook het ere-kampioenschap.
Voor ons een onvergetelijke keuringsdag gehouden op 11 augustus 2012

Fotos & Filmbeelden zie foto/filmpagina 

Vrijdag 3 augustus , Hillary van de Bekenpieper aangewezen door KVTH
Afgelopen week werden wij gebeld dat Hillary aangewezen is door het stamboek om bij de afstammelingenkeuring van haar vader Amadeo van de Tibbe aanwezig te zijn.
Wij gaan dan ook op zaterdag 8 September met Hillary naar de Fam van de Berg in Arcen, waar om 14 uur de afstammelingenkeuring van deze hengst te zien zal zijn.


 

Eerste winstpunten voor Haaijke.

Woensdagavond 11 juli hebben Haaijke en Maaike voor het eerst gestart tussen de paarden.
Er werd gekozen voor de avond-wedstrijd in Varsseveld omdat dit een kleine wedstrijd is.
Aangezien er thuis nog niet op gras tussen de bordjes geoefend is, was het doel in de ring blijven, proberen de
galop knop te vinden en te genieten.
In de eerste proef lukte alles, en was de jury positief,
De tweede proef ging wat minder maar toch dik tevreden, en weer super commentaar van de jury.
Toen de punten bekend werden was ik zeer verrast,181 punten voor de 1ste proef en 184 voor de 2e proef.
De teller staat nu op B +2, tot de nationale zijn er geen wedstrijden gepland.
In september zullen we weer gaan starten.

 


 

Zondag 8 Juli 1ste succes voor Haaijke.

Op zondag 8 juli deden wij voor de eerste keer mee aan een officiele wedstrijd in Groessen, wat tevens
de selectie was voor de B Dressuur.
Haaijke gedroeg zich echt super netjes alleen de galop blijft een punt van aandacht,  dat ging  nog niet helemaal lekker.
 Wij behaalden 176 punten in de 1e proef.
De 2de proef reden we verkeerd in de galop en toen ging het niet helemaal lekker en hadden we 181 -2 en dus 179 en dat betekend dat wij geen winstpunt hebben behaald maar wel een ervaring rijker zijn, en veel positieve reacties hebben ontvangen over deze merrie.
Tevens deden we mee aan de rubriek bestgaande haflinger, hier hadden we geen enkele verwachting van en waren dan ook enigzins verbaast dat we door mochten naar de finale want er waren toch veel goede concurrenten en Haaijke was met 4 jaar de jongste merrie die meedeed.
In de finale waren 8 deelnemers vanuit Gelderland aangewezen en de beste 6 mochten door naar de Nationale, Wij werden 5de en zijn als 4de geselecteerd voor de Nationale.
Een prestatie waar wij als fokker zeer blij mee zijn en onverwachts bij ons terecht kwam.
>>> foto <<<

 
 


 

Haflingerstal "De Bekenpieper" in krantenartikel (week 18 2012)
Klik hier om het te lezen

 


 

Zaterdag 18 Februari 2012 reisden wij af naar Ambt Delden, hier werd een allround kampioenschap gehouden voor Haflingers onder het zadel en aangespannen.
Het was een mooie dag met een super accomodatie.
Wij zijn  begonnen met de Dressuur in de klasse L2, Hollie was niet fijn te rijden en wilde lang blijven en onvoldoende terug komen op het achterbeen.
Na de proef kwam de jury vragen of deze merrie drachtig is, Door haar buik kan ze achter onvoldoende buigen, en komen we in de L2 tekort.
1ste proef hadden we 169 punten en de 2e proef 177 punten.
Aansluitend hadden wij springen,ook hier ging het niet fijn,2 springbalken eraf,ook met springen werd Hollie vlak en rommelig,zo kennen we Hollie niet,dat is dus een aanwijzing dat het niet allemaal meer wil met de dracht. Ondanks deze prestatie toch nog een 3e plaats behaald.
Na de middag werd het onderdeel bestgaand verreden,hier heb ik Hollie wat langer laten lopen, en er het beste van gemaakt, dit kon de jury wel waarderen.
Voor de stap kregen we een 8,draf zelfs een 9 en galop een 7,5. dit was goed voor een 2e plaats.
Al met al toch nog een goede dag gehad, maar wel besloten om geen wedstrijden meer te rijden totdat Hollie een veulen heeft.
Klik hier voor fotos