Projecten & New Media

 

 

Groot Oost TV: het lokale webtelevisie kanaal van Amsterdam Oost

In 2008 zag Deepstream.nl de mogelijkheden die nieuwe media bood voor de ontwikkeling van lokale gemeenschappen in Amsterdam Oost een uitgelezen gelegenheid om een webtelevisie-kanaal te starten. Hieruit kwam het experimentele YouTube-kanaal YezWeCan TV voort.

Toen in 2010 de stadsdelen Oost/Watergraafsmeer en Zeeburg samen gingen in stadsdeel Oost, werd YezWeCan TV omgevormd tot Groot Oost TV om zo tegemoet te komen aan de eisen van het vergrote stadsdeel Oost. Groot Oost TV maakt reportages en verslagen over een breed scala aan onderwerpen uit het stadsdeel voor een trouw en toenemend aantal toeschouwers.

Taal - Nederlands

 

 

 

Maatschappij Nieuwe Stijl – Op zoek naar een nieuwe vorm van gemeenschapszin documentaire

De Indische Buurt van Amsterdam, een armer, ouder multicultureel deel van stadsdeel Oost, was jarenlang een achtergebleven gebied binnen de gemeente Amsterdam. Maar de laatste tijd heeft het zichzelf op de kaart gezet door de manier waarop de gemeenschap zichzelf opnieuw uitvond en de grote hoeveelheid problemen die in de buurt voorkwamen aanpakte. Dit ontstond allemaal vanuit de gemeenschap zelf zonder wezenlijke tussenkomst van de lokale overheid of ‘zorgmakelaars’. Deepstream volgde sinds 2007 deze ontwikkelingen.

De documentaire zal de periode van grote veranderingen beslaan tussen 2007 en 2014. Een periode waarin communiteiten het heft in eigen hand nemen en richting geven aan de Maatschappij Nieuwe Stijl. Voor meer informatie neemt u gerust contact met ons op.

 

Taal: Nederlands. Documentaire: 60 minuten op HD (1920 x 1080) Voltooid: oktober 2014

Verwonderkind – De kracht van ellende -  documentaire 2012

Geen enkele kindertijd verloopt zonder smet, maar in enkele gevallen is het als een nachtmerrie. Hoe moet je omgaan met de ongewilde rugzak om je schouders na een ongelukkige jeugd? Vanzelfsprekend zijn er vele antwoorden te bedenken op deze vraag. Frank Los, levenskunstenaar, artiest, cartoonist en gevoelige persoonlijkheid moest vanaf zijn vroegste jeugd over een ruw en ongebaand pad een weg zoeken naar volwassenheid. Op een uiterst creatieve en speelse manier heeft hij het verleden een plek kunnen geven en stapt hij de toekomst tegemoet met een aanstekelijk optimisme. Dit is het aangrijpende verhaal van een verwonderkind.

Voor meer informatie neemt u gerust contact met ons op.

Taal: Nederlands (daarnaast ook in het Engels ondertiteld) Documentaire: 28 minuten op HD (1920 x 1080) Uit: juli 2012