Theatercollege van Erik Scherder

  'De invloed van (niet)bewegen en muziek op de hersenen'

  29 januari 2017 ben ik bij het theatercollege van Erik Scherder* in Enschede geweest. Het college ging over de invloed van (niet) bewegen op jonge en oude hersenen en wat muziek teweeg brengt in de hersenen. Zijn colleges zijn wetenschappelijk onderbouwd en zijn voorbeelden uit de praktijk zijn fascinerend.

  Zo heb je voor goed gebruik van je vingers een goede houding nodig. Een actieve, goede houding stimuleert je hersenen enz. Geweldig interessant voor een meer theoretische uitwerking van ismakogie. Bewegen, is het beste recept. Scherder benadrukt dat het dan niet om intensieve sport gaat, nee, meerdere onderzoeken wijzen uit dat juist gewoon bewegen beter is! Onderzoeken die de kracht van de kleine bewegingen van ismakogie bevestigen.

  De tijd vliegt om, Scherder raakt niet uitgesproken over de hersenen. Lees ook zijn boek: Laat je hersenen niet zitten.

  Natuurlijk heb ik weer even met hem gesproken over ismakogie, Hij is het met mij eens, dat met al deze kennis veel meer gedaan zou moeten worden om mensen gezond ouder te laten worden. 'We doen ons best.'

  Fijn dat een medebezoekster ons op de foto zette.

  Zie ook het verslag van de bijeenkomst ´Het fitte brein´ van anderhalf jaar geleden waar ik bij was in Den Haag en in Enschede. Bijeenkomst 'Het fitte brein´.

  *Erik Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  Terug