Workshop 'Voeten brengen je lichaam in beweging', 19 mei 2018

  Net voor het begin breekt in de workshoptuin van het park PuurOord in Enschede gelukkig de zon door. De deelnemers uit Assen, Gelderland en Overijssel worden ontvangen met kofie/thee en krentenwegge. Eerst onderzoek, voelen hoe wij op onze voeten staan, staan de heupen gelijk? Vervolgens uitleg over het belang van de voeten voor het hele lichaam, over de voetsteunpunten en de bewegingen daarvan om de voetspieren en gewrichten soepel en sterk te maken. De volgorde van het gebruik van de steunpunten, de acht, komt overeen met lopen, wat we ook doen in het gras. Tussen de bewegingen door aandacht voor het in- en uitademen en de combinatie hiervan met bewegingen.

  Na een pauze met lekkere dingen, uitleg en bezichtiging van het park gaan we oefeningen op de grond doen. Hierbij oefenen we vooral de kracht van de hiel o.a. bij rechtop zitten, gaan liggen en overeind komen, liggend bij het strekken van de rug en de nek, en met de benen in de lucht bij voor- en achteruit fietsen. Als slot navoelen wat er allemaal in ons lichaam gebeurd is. De deelnemers zijn verbaasd over het effect van zulke kleine bewegingen, vonden de workshop inspirerend en zeggen veel geleerd te hebben. Zij roemen de prachtige omgeving die zeker helpt

  om tot rust te komen en met volle aandacht met ismakogie bezig te zijn! Een paar deelnemers geven zich op voor de workshop op 16 juni of overwegen de cursus in september te gaan volgen.

  Uitnodiging

  Aankondiging in Huis aan Huis

  Aankondiging T.C. Tubantia

  Terug