Jaap Min, Bergen NH, Holland
(1914 - 1987)

Schilderijen (olieverf) / Paintings (oil on canvas) / Aquarellen


    Wij zijn in afwachting van een nieuwe website over Jaap Min en zijn werk.

    Van 31 mei 2019 tot t/m 22 september 2019 zal er namelijk in museum Belvedere Oranjewoud bij Heerenveen in Friesland een grote tentoonstelling aan hem gewijd worden en een biografie van hem verschijnen. U zult daar kunnen kennismaken met allelei soorten werk van deze kunstschilder, niet alleen landschappen, bossen en duinen, maar ook stillevens en prachtige figuren.

    Vele mensen zijn hier aktief bij betrokken en willen in alle rust kunnen werken aan allelei nieuwe presentaties.

    U hoort spoedig van ons.

Jaap Min is bij uitstek de schilder van het Noord-Hollands landschap. Hoewel in zijn oeuvre ook bijbelse onderwerpen zijn vertegenwoordigd, naast stillevens en portretten, zijn het de landschappen waarmee Min een eigen stijl ontwikkelde. Hij kon buitengewoon bekoord raken door de ruimte en het licht van het Noord-Hollands landschap, vooral in de nabijheid van Bergen. Zijn veelomvattend oeuvre toont zijn innige band met de streek die hij liefhad.Bergen is de enige plek waar hij zich thuisvoelt. 'Ik heb aan enkele vierkante kilometers genoeg. Die dekking in de rug van de zee. Midden in Limburg voel ik me verloren' heeft hij ooit gezegd over de omgeving van zijn huis en atelier. Hier wijdt hij zich na de Maastrichtse Academietijd alleen nog maar aan tekenen en schilderen van het bezielde landschap van Bergen, 'rijk aan tekens die hij in zijn werk nog weer een extra betekenis trachtte te geven' zegt Willem van Toorn erover in het boek 'Lange reis door Noord-Holland'. Bos duin en strand verbeeldt hij in zijn schilderijen en aquarellen en vooral ook de polders aan de duinrand die hem dagelijks het uitzicht bieden.


=== ADVERTENTIE ===


= = = = =

All rihgts reserved. No part of this site may be reproduced, stored in a database or published in any form. More information: Beeldrecht, Amsterdam of Marlou Min, Stichting Jaap Min, Bodegraven.

= = = = =

Parallel aan de expositie in Museum Belvedère zijn er twee galeries waar werken van Jaap Min te bezichtigen (en te koop) zijn:

Galerie Hoogenbosch in Gorredijk. Hier is een expositie van 1 juni t/m 14 juli. Do t/m zo, 13.30 – 17.30 uur.  
A: Stationsweg 66, W: www.galeriehoogenbosch.nl, M: info@galeriehoogenbosch.nl, T: 0513-465178

Kunsthandel Schiltaere in Maastricht. Hier is permanent werk beschikbaar. Op afspraak. A: Mosalunet 160 E, W: www.schiltaere.nl, M: schiltaere@planet.nl, T: 043 – 3110280 / 06-22446855

= = = = =

Meer informatie
Rik Min
Schopmanlanden 22, 7542 CN Enschede
Telefoon: 053 - 4.763.881 (thuis) of 4.30.30.73 (kantoor)
E-mail: r.min@hetnet.nl