Start
acnistus
achimenes
bignoniarose
bamboe
beaucarnea
baobab
albizia
Agapanthus
pennisetum
phoenixroe
pinda
boomtomaat
calliandra
Celosia spicata
Cistus albidus
cichorei
clitoria
dadelpalm
Dahlia oranje-rose
cyclamen
Dahlia rood
crinum
drakenwortel
distel
desertrose
dahlia blad rood
apios
crinodendron
Commelina
cordyline
cherimoya
cistuswit
chamaerops
cassia
cacao
caesalpina
butia
bestellen.
orbea
itaarons
dierama
kaardenbol
bereklauw
passiebloem
pompoafri
sauromatum
amaryllis
papaja
pawpaw
muszeb
kaki
granaat
flamboyant
meconopsis

Reuzen bamboe, MOSO

Phyllostachys pubescens

 

Kweekhandleiding en verzorging.

 Familie: Grassen familie

Categorie: tuinbamboe, winterhard

Hoogte: 500 cm.

 Algemeen:

Dit is de beroemde MOSO bamboe, een van de grootste bamboes die er bestaan. Het is wel een liefhebber van warmte en in ons klimaat wordt deze plant veel minder groot, en groeit veel minder uitbundig dan in warme klimaten. Toch zijn het fijne blad en sierlijk overhangende stammen de moeite waard. Bijzonder zijn de stammen, die een witte ring bij iedere knoop hebben, en fluwelig behaard zijn. De plant blijft groen in de winter.

Opkweek

Binnenshuis ondiep voorzaaien in het vroege voorjaar, uitplanten vanaf begin mei. De kieming kan even op zich laten wachten.

Verzorging. 

De plant stelt weinig eisen aan de grondsoort. Al heel vroeg in het voorjaar komen de nieuwe scheuten uit de grond die razendsnel groeien. Een probleem is vaak dat deze scheuten door late vorst kunnen bevriezen. Een plek die in het vroege voorjaar al zon krijgt en beschut is tegen wind en vorst is dan ook ideaal. Tijdens de groei zo nodig veel water geven en mesten met kunstmest. Deze soort is geen agressieve 'loper', maar bij het planten kan toch het best een wortelbarrière worden geplaatst, deze zijn in ieder tuincentrum verkrijgbaar. Reken op minimaal 1 vierkante meter grondoppervlak, als een grote plant gewenst is, is wel 4 vierkante meter nodig.