Start ] Omhoog ] acnistus ] achimenes ] bignoniarose ] bamboe ] beaucarnea ] aronskelk ] baobab ] albizia ] Agapanthus ] pennisetum ] phoenixroe ] pinda ] boomtomaat ] calliandra ] Celosia spicata ] Cistus albidus ] cichorei ] clitoria ] dadelpalm ] Dahlia oranje-rose ] cyclamen ] Dahlia rood ] crinum ] [ drakenwortel ] distel ] desertrose ] dahlia blad rood ] crinodendron ] Commelina ] cordyline ] cherimoya ] cistuswit ] chamaerops ] cassia ] cacao ] caesalpina ] butia ] bestellen. ] orbea ] itaarons ] dierama ] kaardenbol ] bereklauw ] passiebloem ] pompoafri ] sauromatum ]

Drakenwortel, Dracunculus vulgaris

Kweekhandleiding en verzorging.

 Familie: araceae

Categorie: knolgewas

Grootte: 75 cm

Een exotische aronskelk, die erg opvalt door zijn enorme bloem in opvallend rood, met zwarte aar. Ook het blad is erg decoratief, pijlvormig met inkepingen en een mooie zilveren tekening. De plant bestaat uit maar 1 stengel met een drietal grote bladeren en 1 bloem. Vroeg in het voorjaar begint de stengel te groeien, tot in juni de bloem zich opent. Later in de zomer sterft de plant weer af, de knol blijft dan in de grond zitten. 

Opkweek. 

Vanaf september in de vollegrond planten, met de groeipunt naar boven. Zorg dat de knol op minstens 20 cm diepte komt, en dek de grond af met een laag blad o.i.d. Standplaats: niet te nat, zonnig. Heeft verder weinig aandacht nodig. Winterhard. De plant komt vaak al in februari boven de grond, maar heeft geen last van eventuele vorst.

Verzorging.

Als de plant enige tijd na de bloei afsterft, de knol gewoon in de grond laten zitten. De plant komt ieder jaar terug. Eventueel kan de knol gerooid worden en droog worden bewaard.