Start
acnistus
achimenes
bignoniarose
bamboe
beaucarnea
baobab
albizia
Agapanthus
pennisetum
phoenixroe
pinda
boomtomaat
calliandra
Celosia spicata
Cistus albidus
cichorei
clitoria
dadelpalm
Dahlia oranje-rose
cyclamen
Dahlia rood
crinum
drakenwortel
distel
desertrose
dahlia blad rood
apios
crinodendron
Commelina
cordyline
cherimoya
cistuswit
chamaerops
cassia
cacao
caesalpina
butia
bestellen.
orbea
itaarons
dierama
kaardenbol
bereklauw
passiebloem
pompoafri
sauromatum
amaryllis
papaja
pawpaw
muszeb
kaki
granaat
flamboyant
meconopsis

Flamboyant, Royal Poinciana, Vlammenboom

Delonix regia

Kweekhandleiding en verzorging.

 Familie: Fabiaceae, Caesalpinioideae

Categorie: sierboom, kuipplant

Hoogte : 1-2 m 

 Algemeen:

Vanouds gekweekte sierboom in de tropen en subtropen, gewaardeerd voor zijn snelle groei, schaduw en overweldigende bloemenpracht. Makkelijk te herkennen aan het heel grote geveerde blad, en de meer dan een halve meter lange, houtige, hangende peulen. De plant is verwant aan de Johannesbroodboom, Bauhinia en Cassia.

Omdat dit een tropische boom is, zal de plant in een kuip moeten worden gekweekt. Door de parasolvormige groeivorm kan het toch een mooie plant worden. In de winter binnen houden, en koel overwinteren, de plant laat dan het blad vallen. Een enkel graadje vorst kan bij oudere planten geen kwaad.

Opkweek

Snij met een scherp mes een stukje van de zaadhuid aan de zijkant van het zaad, en week een dagje op een warme plek. Zaai dan in zaaigrond bij kamertemperatuur of iets hoger. Na opkomst, zeer licht en bij kamertemperatuur opkweken, tijdig verpotten en voeden. Vanaf eind mei voorzichtig aan de buitenlucht wennen, en uiteindelijk op een beschutte en zonnige plaats zetten. Veel water en voedsel tijdens de groei! Vanaf eind oktober in een koele slaapkamer zetten en vrij droog houden zodat het blad afvalt.