bijzondere plant - en zaden pagina

 

Welkom op de bijzondere zaden en ( Citrus) planten website

Gelukkig, gezond en groeizaam 2022 gewenst!

Citroenboom verzorgen, Citrus verzorgen.

 

 

  • bijzondere planten en plantenzaden . Meestal is het helemaal niet moeilijk, het uit zaden zelf kweken van nieuwe bijzondere planten soorten, zoals mediterrane planten, tropische nutsgewassen of hier onbekende tropische planten.  Het zijn vaak waardevolle aanvullingen op het 'gewone' zaden en planten assortiment wat we in het tuincentrum vinden. Voorbeelden zijn koffieplant, katoen, cassia, paradijsvogelboem of strelitzia, drakenbloedboom, mimosa, palmen, cistusroos, klimplanten, cypres, tecoma, tabak, nachtschone en nog vele andere soorten. Veel mediterrane soorten, doen het hier bijvoorbeeld verrassend goed. Op deze site worden nieuwe, bijzondere planten en zaden voorgesteld, met foto's en beschrijving . En het streven is de meeste bijzondere zaden ook aan te bieden, hetzij als zaad, hetzij als jonge plant, zodat u direct zelf aan de slag kunt! (Klik hier voor de lijst met plantensoorten.)

De webwinkel is niet meer open! Tabakszaden kunnen nog wel besteld worden.

 

 

koffiebloem, vanuit zaad gekweekt

-----------

Citroenboom kweken, citrusplant verzorging. Zelf sinaasappels en citroenen kweken, velen proberen het! Kijk hier voor tips!

 

Op deze site zijn onder andere te vinden:  Johannes Brood Boom,  Koraalstruik, Reuzenberenklauw,  Kaardenbol, Dierama, Flamboyant, Granaatappel, Papaja, Bloed Banaan, Pawpaw en Kaki vruchtboom. Ook verkrijgbaar: Sierkiwi, Oyama magnolia,  Meconopsis papaver zaden, en vele andere bijzondere soorten, met beschrijving en fotos.

 

  • Rooktabak is prima zelf te kweken. Het worden hoge, mooi bloeiende planten met natuurlijk King-size bladeren. Kweek zelf eens een echte Havana, Virginia, Samsun..Lees hier verder..

 

 

--------------------------------------

 

 

 

Adenium, al na 2 jaar een 'oude' look, bloeit prachtig en heel makkelijk. 

 

actueel:  Artikelen over de tuin of natuur met  wat er buiten in de natuur te zien is of in de tuin gedaan kan worden. Lees over snoeien van rozen, het gazon goed houden, het hoe en waarom van herfstkleuren. En wetenswaardigheden over schimmels en paddenstoelen.

 

Kweek zelf koffie en lees hier hoe.

  • Special: de drakenbloedboom. Bijna uitgestorven, deze gigant, deze plant kan een ongelofelijke leeftijd bereiken, er leeft nog een exemplaar uit de vroege middeleeuwen...klik hier: lees en kijk verder

Verder op deze site:

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Koraalstruik: groeit op een zonnige warme plek in de tuin in 1 jaar op tot een mooie struik met geveerd blad. Heel exotische bloemen: trossen vuurrode, wasachtige vlinderbloemen die als het ware op de kop hangen. Lees hier verder! 

------

 

Puya, een Zuid-Amerikaanse spectaculaire Bromelia! Makkelijk uit zaden te kweken en kan tegen lichte vorst, spectaculaire bloemkleur. Er is ook een mooie gele soort.

--------

De Pitahaya cactus is bekend om zijn grote zoete vruchten, is makkelijk te kweken, en krijgt ook nog eens erg grote, geurende bloemen, die echter maar 1 nacht open zijn. Lees hier meer... 

-----------------------------

Meconopsis papaver. Voor de liefhebber van hemelsblauw: een lastige maar spectaculaire plant. Klik hier voor meer informatie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Yin Yang geluks boon, een heel decoratieve eetbare boon met prachtige zwart wit tekening. Erg makkelijk te kweken op een klein stukje grond of in pot in de vensterbank, leuk voor kinderen!

 

-------------

 

  • Leuke links naar andere tuinpagina's, zoekmachines en indexen