Koraalstruik

Erythrina crista-galli

 

Kweekhandleiding en verzorging.

Familie: Fabaceae

Categorie: struik. Grootte: 150 m. Bloeitijd: zomer

Algemeen 

Een lid van een tropische familie van adembenemende sierstruiken, over de hele wereld aangeplant om de bijzondere bloemvorm en heldere primaire kleuren. Helaas is slechts 1 soort hier redelijk bestand tegen ons klimaat. Mits op een beschut en zonnig plekje geplant, verrast deze struik in de zomer met 30 cm lange trossen grote, oranjerode vlinderbloemen. De bloemen lijken ondersteboven te hangen, en zijn van een stevige, wasachtige structuur. Het blad is drietallig geveerd, iets langwerpig. In een goede zomer is de groeikracht enorm!

Opkweek uit zaad: 

Zaaien binnenshuis in goede zaaigrond rond maart, 1 cm diep zaaien in een pot en afdekken met een plastic zak tegen uitdrogen. De planten groeien snel, dus tijdig verpotten naar een flinke, diepe pot met vruchtbare potgrond. Zonnig en warm opkweken, maar niet te vochtige lucht.

Verzorging.

Eind mei aan de buitenlucht wennen en daarna uitplanten in de tuin op een zonnig en warm plekje. Geen erg natte grond, verder weinig veeleisend, maar heeft graag veel water en voeding tijdens de groei. Bloeit al in het tweede jaar. In de winter aanaarden zodat de basis van de plant niet kan bevriezen, de struik sterft ieder jaar af tot de grond.

Ook te houden in een flinke kuip, deze dan in de winter op een koele plaats plaatsen, en nauwelijks water geven. In het voorjaar sterk terugsnoeien en verpotten. Veel water en voedsel.

Pas op met slakken, verder geen last van ziekten.