Musa velutina

Kweekhandleiding en verzorging.

 Familie: Musaceae

Categorie: kuipplant, vollegrond

Hoogte 200 cm  

 Algemeen:

Dit is een echte banaan afkomstig uit koudere streken van Azi. Het is een kleine soort die ongeveer 2 meter hoog wordt. Makkelijk te kweken op een luwe warme plek buitenshuis. Kan hele pollen vormen die de tuin een tropisch tintje geven. Bijzonder is dat deze soort makkelijk in bloei komt. De rode bloemen worden opgevolgd door kleine rode bananen, die eetbaar zijn (maar vol zitten met harde, zwarte zaden).

Opkweek

Binnenshuis zaaien in januari, met bodemwarmte in een luchtig grondmengsel. Belangrijk is een dag en nacht constante bodemtemperatuur van 25 C. Na kieming warm houden, licht opkweken. Als alle banaanachtigen is het moeilijk het zaad te laten ontkiemen, dit kan langere tijd duren, dus geef het niet te snel op! 

Na mei desgewenst buiten plaatsen in kuip of volle grond, op een warme, zonnige plek, beschut tegen de wind. Houdt van vochtige, humeuze en voedingsrijke grond. Als de groei er inzit, flink mesten. Deze soort is kouderesistent, maar overwinteren moet binnen, waar de plant op een lichte plaats gewoon doorgroeit. Als de plant in kuip is gekweekt, deze voor de eerste vorst binnen op een lichte en niet te warme plaats overwinteren.

Ook te bestellen: voordelig bananenpakket