Start ] Omhoog ] acnistus ] achimenes ] bignoniarose ] bamboe ] beaucarnea ] aronskelk ] baobab ] albizia ] Agapanthus ] pennisetum ] phoenixroe ] pinda ] boomtomaat ] calliandra ] Celosia spicata ] Cistus albidus ] cichorei ] clitoria ] dadelpalm ] Dahlia oranje-rose ] cyclamen ] Dahlia rood ] crinum ] drakenwortel ] distel ] desertrose ] dahlia blad rood ] crinodendron ] Commelina ] cordyline ] cherimoya ] cistuswit ] chamaerops ] cassia ] cacao ] caesalpina ] butia ] bestellen. ] orbea ] itaarons ] dierama ] kaardenbol ] bereklauw ] [ passiebloem ] pompoafri ] sauromatum ]

Passiebloem

Passiflora capsularis

 

Kweekhandleiding en verzorging.

 Familie: Passifloraceae

Categorie: tuinplant, klimplant

Grootte: 200 cm  

Herkomst: tropisch west Amerika

Een leuke, zelden geziene klimplant die erg makkelijk te kweken is. Voor een Passiebloem zijn de bloemen vrij klein en bescheiden, maar wel groot in aantal. Daarbij verschijnen al snel vele hangende Passievruchten, die goed opvallen door hun roodbruine kleur. Eenjarig te kweken uit zaad.

Opkweek. 

Zaaien in het vroege voorjaar binnenshuis in zanderige grond. Warm maar vrij droog houden, zo licht mogelijk. Als de plantjes 5 cm hoog zijn apart in potjes uitplanten, en vanaf mei buiten op de uiteindelijke standplaats planten.

Verzorging.

Deze snelgroeiende klimplant heeft steunmateriaal nodig om tegen op te klimmen. Verder een zonnige en warme plek, met voldoende vocht maar liever niet te nat. Verder eenvoudig te kweken, de bloemen ontstaan vanaf juli, snel gevolgd door de vruchten. Sterft af bij vorst, best eenjarig te kweken. Het is te proberen de voet af te dekken met een laag blad, als de winter niet te streng is zal de plant vanaf de grond weer terugkomen.