Californische Boompapaver, Matilija Papaver

Romneya coulteri

Kweekhandleiding en verzorging.

 Familie: Papaveraceae

Categorie: vaste plant, tuin

Hoogte : 150 cm 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Algemeen:

Voor de liefhebbers van bijzondere papavers is dit een onweerstaanbare plant. Afkomstig van de stranden van Californie, doet deze indrukwekkende plant het prima in Nederland, als maar voldaan wordt aan de eisen van deze strandliefhebber. 

Deze flinke struik heeft blauw, leerachtig blad, heel anders dan wat we gewend zijn van papavers en klaprozen. Het blauwberijpte blad maakt een frisse indruk in de border en de supergrote, witte boemen steken er heel mooi tegen af. De bloemen hebben crepe papier achtige, zuiver witte bloembladen, en het hart steekt sterk af met een grote bos gele meeldraden. Een opvallende plant dus.

De eisen zijn: zon en zuiver zand...deze plant groeit op arm wit zand misschien nog wel het best. Op vettere en natte grondsoorten is het moeilijk de plant aan de gang te krijgen, koop dan liever een zak zandbakzand  en plant hierin. Als de plant het naar zijn zin heeft, kan deze zich ondergronds uitbreiden. In de winter verdwijnt de plant ondergronds, als een vaste plant.

Opkweek

Zaaien, oppervlakkig, in zuiver zand. Als de plantjes hanteerbaar zijn, buiten op een zonnige plek uitplanten. Winterhard met een winterdek van blad.