Start ] Omhoog ] acnistus ] achimenes ] bignoniarose ] bamboe ] beaucarnea ] aronskelk ] baobab ] albizia ] Agapanthus ] pennisetum ] phoenixroe ] pinda ] boomtomaat ] calliandra ] Celosia spicata ] Cistus albidus ] cichorei ] clitoria ] dadelpalm ] Dahlia oranje-rose ] cyclamen ] Dahlia rood ] crinum ] drakenwortel ] distel ] desertrose ] dahlia blad rood ] crinodendron ] Commelina ] cordyline ] cherimoya ] cistuswit ] chamaerops ] cassia ] cacao ] caesalpina ] butia ] bestellen. ] orbea ] itaarons ] dierama ] kaardenbol ] bereklauw ] passiebloem ] pompoafri ] [ sauromatum ]

Voodoo lelie

Sauromatum venosum

 

Kweekhandleiding en verzorging.

 Familie: Araceae

Categorie: tuinplant, droogbloeier

Grootte: 100 cm  

Deze uit AziŽ afkomstige plant kan goed tegen koude en is hier in de vollegrond te kweken. Het grote blad doet erg exotisch aan, en staat op mooi gevlekte bladstelen. De plant groeit uit grote knollen en vormt al snel een flinke pol. Voordat het blad in het voorjaar verschijnt, bloeit de plant met paars gevlekte bloeikolven. Bijzonder is dat deze zelfs warmte produceren, om insecten aan te lokken in het vroege voorjaar. Als de knollen in het najaar gerooid worden en binnenshuis droog worden bewaard, verschijnen in het voorjaar toch de bloemen, zelfs zonder op te potten of water te geven. Het is een zgn. droogbloeier. Een weinig geziene, maar mooie en makkelijke plant.

Opkweek. 

Plaats de knollen 10 cm diep in een goed afwaterende grond. Liefst geen natte standplaats, volle zon tot halfschaduw. In de winter afdekken met een laag blad, of eventueel rooien voor droogbloei binnenshuis. De knollen bloeien na 2-3 jaar.