Paradijsvogelbloem, Strelitzia reginae 

 

Kweekhandleiding en verzorging.

 Familie: Strelitziaceae

Categorie: kuipplant

Hoogte 120 cm

 Algemeen:

Een prachtige plant nauw verwant aan de bananen familie. Donkergroen groot blad, vormt pollen. Als de plant na enige jaren volgroeid is, volgen de bloemstengels met de bekende blauw-oranje bloemen. Er zitten er wel 10 in een schutblad, zodat een bloemstengel maanden kan bloeien. Goede snijbloem.

Opkweek

Binnenshuis zaaien, kan het hele jaar door, als de grond maar warm is. Zoals alle banaan-achtigen, kiemt het zaad erg moeilijk, het kan soms lange tijd duren..maar als een plantje opkomt, dan is het makkelijk tot volwassen plant te kweken. Om meer kans van slagen te hebben, is er de mogelijkheid wat grotere hoeveelheden zaad aan te schaffen tegen een gunstigere prijs.(zie plantenlijst)

Verder kweken in een flinke pot of kuip met liefst klei houdende grond. De pot niet helemaal vullen, deze plant maakt dikke wortels die veel ruimte innemen en de pot kapot kunnen drukken. Tijdens de groei goed mesten en veel water geven, maar is ook droogte tolerant. Zonnige warme plaats bevordert de groei. Binnen overwinteren in de verwarmde huiskamer, op een lichte plek.

Ook te bestellen: voordelig bananenpakket