Verbond van Amsterdamse Bedrijfs Biljartverenigingen

VERBOND VAN AMSTERDAMSE BEDRIJFS BILJARTVERENIGINGEN

V.A.B.B.

 

Hartelijk welkom op onze site.

 

Het V.A.B.B. – bij de oprichting op 5 april 1948 stond de V nog voor Vereniging, maar dat werd in 1980 Verbond – is een samengaan van een aantal biljartverenigingen van bedrij­ven in en rond Amsterdam, om gezamenlijk, zowel in competitieverband als op individu­ele basis,  de biljartsport te beoefenen.

 

Ieder jaar proberen we een attractieve competitie samen te stellen in de spelsoorten libre en driebanden klein. Op het individuele vlak worden er persoonlijke kampioen­schap­­pen  gehouden in libre, bandstoten en driebanden groot en klein.

Deelname aan deze activiteiten staat open voor alle spelers, van beginnersniveau tot [ver-]gevorderden, van de aangesloten verenigingen. Er wordt dus veel gespeeld en er zijn derhalve ook veel prijzen te verdienen.

 

Helaas moet geconstateerd worden dat de animo voor het biljartspel terugloopt, het­geen een slechte ontwikkeling betekent. Nieuw vers bloed is dan ook zeer gewenst.

 

Aanmeldingen van nieuwe leden – ‘leden’ in VABB-verband zijn verenigingen – worden derhalve zeer op prijs gesteld. Maar ook individuele spelers kunnen meestal wel ergens in het V.A.B.B. terecht.

 

Voor de teamcompetitie libre, de hoofdmoot in de activiteiten, bestaat een wedstrijd uit 6 partijen, zodat een libre-team minimaal uit 6 man/vrouw bestaat. Er worden wekelijks uit- en thuiswed­strijden gespeeld, waarbij in de thuislocatie de beschikking moet zijn over minimaal 2 zogenaamde 230-tafels.

 

Bij de teamcompetitie driebanden gaat het om wedstrijden van 3 partijen, dus minimaal 3 spelers per team. Omdat deze competitie kleinschaliger is [± 9 wedstrijdavonden in het seizoen] en minder partijen kent, wordt hij op 2 vaste locaties gespeeld.

 

Van de meeste advertenties die op deze site voorkomen kan worden doorgelinkt naar de website van de adverteerder door er op te klikken. Ook zijn de websites van enkele van onze leden zo te bereiken.

 

Voor nadere details verwijzen we je graag naar de diverse specifieke links op deze site  en je kan natuurlijk altijd een vraag kwijt op het mailadres secretaris@vabb.nl.

 

Wij wensen u een prettig bezoek op onze site.

PK LIBRE KAMPIOEN GUUS DE LANGE TWEEDE BART ZOMERDIJK EN DERDE JOOP VAAL

Home

Bestuur en Ereleden VABB

Verenigingen / Lokaties

Teamleiders Libre

Teamleiders 3B

Activiteiten / Data

Teamtoernooien

Persoonlijke Kampioenschappen

Foto’s

Links

Biljart weetjes

ABC toernooi