NIEUWSRUBRIEK
"HET OOR"
In de Pers en op het Internet.

DORDRECHT

SINDS 1975

UPDATE; 08 JANUARI 2008 - 22.00 UUR

Wijkkrant Rond De Linde (november 2007)

Supermarkt PLUS 11de van de 11de
In een echte carnavalsambiance vond afgelopen zondag de prijsuitreiking van de PLUS succesweken van PLUS Hans van Aerle plaats.
Nadat het publiek was opgewarmd door onder andere Keessie en Enoodje stond uiteindelijk Hans van Aerle zelf op de planken om samen met een tweetal medewerksters de prijzen uit de delen. Alle prijswinnaars hadden hiervoor een speciale uitnodiging ontvangen.
Allereerst namen de prijswinnaars van de levensmiddelenpakketten ter waarde van €50,- hun prijs op de catwalk in ontvangst, gevolgd door de winnaars van andere mooie prijzen. Voor de auto, de Chevrolet Matiz moest het publiek nog even geduld beoefenen. Na een zeer geslaagd optreden van de Koorenbouters uit Dordrecht werden uiteindelijk rond 17.00 de zes kanshebbers op de catwalk uitgenodigd en werd de auto de zaal ingereden. Hans van Aerle hield de spanning er goed in. Uiteindelijk was mevrouw Verhagen de gelukkige en met een druk op de claxon mocht ze de Chevrolet Matiz de hare noemen. De andere kanshebbers gingen met een slipcursus naar huis.

WEBLOG GLINSTERLIN (december 2006)

Zaterdagochtend eerst bij mn oma gewerkt, boodschappen gedaan en toen was het tijd om naar het kerstcircus in ahoy te gaan! Samen met Marleen, Esther, Annette & Roland zaten we naar wat clowns, paarden, olifanten en acrobaten te kijken. Leuk? Mwoh, het ging wel. Eigenlijk ben ik een beetje verwend wat circussen betreft. Mijn ex-buurman organiseerde elk jaar een circus met zijn toeter en blaas vereniging de koorenbouters. Dus stiekem had ik alles al wel eens gezien wat er nu in Rotterdam te zien was. Het was uiteraard wel gezellig! Na het circus naar huis gereden, chineesje gehaald (eten dan he)

SOPADEPEDRA WEBLOG (januari 2006)


Circus Royal/Koorenbouters
Zaterdagavond zijn we met Pim en Ilse naar Circus Royal geweest. Deze avond (besloten) was georganiseerd door de karnavalsband De Koorenbouters. We zijn er met een taxi naar toe gegaan opdat niemand die avond de Bob hoefde te zijn. Wat was het weer gezellig en hartstikke druk. Wel zo'n 1200 man heb ik me laten vertellen. Het was weer een leuke show en de karnavalsbandjes deden er niet voor onder. Na het laatste circus optreden zo rond 23,30 uur trad er als uitsmijter een herengroep op waar de naam me nu niet van te binnen wil schieten. Ze zijn in ieder geval bekend van t.v. Een van de heren doet mee met een tv programma om af te vallen. Afijn dit terzijde. Ze waren steengoed. Het swingde behoorlijk. Daarna ging het feest verder in de andere zalen met live music en een dj. De sfeer is op zo'n avond altijd geweldig. Het ging door tot in de kleine uurtjes. Pim en Ilse zijn wel eerder naar huis gegaan want hij moest de andere dag werken. Veel zin om naar huis te gaan hadden ze nog niet maar ja het was niet anders. Wij zijn nog een poos gebleven en ik heb genoten. Ik hoop dat het volgend jaar ook weer is want dan zijn we zeker weer van de partij.

Homepage; ??!!
TELEFOONNUMMER.INFO


• Koorenbouters
Sportcomplex Krommedijk 0
3313HB Dordrecht


Milieudienstverlening, cultuur, recreatie en overige dienstverlening
Beoefening van podiumkunstPOLDERKRANT (1999)

Mogen wij aan u voorstellen: Sip de Vries, lid Koorenbouters, trommel.

Wat hebben jullie met het circus te maken?
Sip: "De 'Koorenbouters' is een blaaskapel. Zo'n tien jaar geleden zijn we begonnen met een instuif bij de honkbalvereniging 'The Hawks'. Met een aantal vrienden hebben we wat tweedehands instrumenten gekocht en zijn gaan spelen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een blaaskapel van 17 man. De opkomst bij de instuif werd te groot en we zochten een andere locatie. Omdat ik Joop Teuteberg kende, ben ik eens met hem gaan praten. We wisten toen niet waar we aan begonnen, maar het blaaskapellenfeest is nu uitgegroeid tot een jaarlijks festijn. Op de laatste avond van het circus organiseren de Koorenbouters een besloten feest. Wij nodigen dan tien blaaskapellen uit, het hele circus wordt door hen in beslag genomen. In elke hal of tent staat een kapel te spelen. Iedere kapel speelt een kwartier het eigen repertoir. Dat wordt afgewisseld met acts van het wintercircus. We hebben het hele circus ter beschikking, ook tijdens de voorbereidingen. Het komt er op neer dat de Koorenbouters voor één avond het hele circus overnemen. We hebben het vijf jaar met succes georganiseerd mag ik wel zeggen. De sfeer die er heerst in dit kerstcircus is geweldig. Het is een gekkenhuis als je al die kapellen hoort spelen, toch blijft het genieten geblazen.

Filmpje op PLAYYER.TV

Weblog op het AJAX.NETWERK.FORUM: (2003)

bundesmiga
Idool
Vak: -
Posts: 3620
Reg.: 2 december 2002 Gepost op 20 februari 2003 om 10:39:47.

Ik vind een dwijlorkest als de Koorenbouters ook wel grappig!
Help mods!

Pool: -, Ajax - NEC
MotM: - Battle-rating: 1.500,0
VoVo: - Opstelling: incompleet


TERUG NAAR HOMEPAGE VAN DE KOORENBOUTERS