LE FRANÇAIS FAMILIER
EN CLASSE DE FLEEven voorstellen?Berry v/d Wouw
, oud-docent Frans aan BUAS internationale hogeschool in Breda, opleidingen Hotelmanagement en Management Tourisme.

Voorheen was ik werkzaam in het HAVO/VWO-volwassenenonderwijs en eindredacteur van Reprise - revue de presse. Later volgde het elektronisch leermiddel Internet sur Disquette en was ik vertaler/bewerker van de boekjes Merde! en Merde Encore!, geschreven door Geneviève Edis. Ook was ik redacteur van het Woordenboek Populair Frans - Nederlands (uitg. Arti-Choc).

Het français familier heeft al jaren mijn bijzondere belangstelling, vanwege het eigentijdse, taalvernieuwende, humoristische en kleurrijke karakter ervan. Ik heb dan ook met veel plezier presentaties verzorgd voor collega-docenten, studenten en leden van de Alliance Française.

Ik besefte dat er (jammer genoeg) in de reguliere lesmethodes nauwelijks aandacht wordt besteed aan het argot en dus besloot ik een artikel te schrijven voor Levende Talen Magazine met als strekking dat dit taalgebruik meer aandacht verdient in het onderwijs. Je kan het immers overal tegenkomen: niet alleen au bistrot et dans la rue, maar ook in liedjes en films, in cartoons en strips, in blogs en websites.

Aan de slag dus, au boulot! Je zult er veel plezier aan beleven. 

 


 

  | Initial design