Jan Ketelaar ontvangt publieksprijs van Rawie

Jan Ketelaar ontvangt publieksprijs van Rawie

Jean-Pierre Rawie overhandigde de publieksprijs aan dichter/beeldhouwer Jan Ketelaar (1958). Het publiek had hem met ruime meerderheid als beste voordrachtskunstenaar en dichter aangewezen. Ketelaar, die zowel in het Fries als in het Nederlands schrijft, wist te verrassen met een kalme, ingetogen voordracht en messcherpe gedichten. Op zijn site staat een groot aantal foto's van zijn beeldend werk in brons en staal - zie en bewonder! Bron: droog.volkskrantblog.nl (weblog Bart FM Droog). Nog een nieuwsbericht.

Ingezonden persbericht

- PERSBERICHT -

Jan Ketelaar ontvangt publieksprijs van Rawie

Zuidwolde (Gn) - Zaterdag 5 april ontving Jan Ketelaar de publieksprijs voor de beste poëzievoordracht tijdens het poëziefestival Literaire Avond Zuidwolde. Jean Pierre Rawie, eregast tijdens dit Gronings lustrumfestival, reikte deze prijs aan hem uit. Ook dit jaar was de publieksprijs op ludieke wijze vormgegeven door de striptekenaar Frans Le Roux. Het evenement werd zeer druk bezocht. Ruim honderdzestig bezoekers vulden de voordrachtstent die speciaal voor de gelegenheid op het terrein van het café Moeke Vaatstra was opgezet. Rawie opende de avond met woorden uit eigen werk. Een voordracht waardig voor een festival dat zowel gezellig als zeer professioneel genoemd mag worden.

De Stichting Literaire Avond Zuidwolde vierde afgelopen zaterdag haar lustrum met een dichterlijke terugblik op voorgaande jaren. De vorige publieksprijswinnaars stonden speciaal voor deze editie weer op het podium naast de genomineerden voor de Jean-Paul Franssens Poëzieprijs. In chronologische volgorde vormden de optredens van Jan-Jaap Reinders, Hanz Mirck, Rense Sinkgraven, Hedwig Baartman, ACG Vianen, Paul Borggreve en Jan Ketelaar een gevarieerde mix van poëzie. Het is vooral dit gevarieerde aanbod van dichtkunst waar dit podium afgelopen jaren haar naam mee heeft gemaakt. Van klankdichter tot de klassiek retorische spreker, bijna elke stijl werd vertegenwoordigd. Peter Beukema gaf met twee collegamuzikanten een muzikaal optreden voordat de prijsuitreiking plaats zou vinden. Jan Ketelaar werd met zijn ontwapenende eerlijkheid en confronterende eenvoud een eerlijke winnaar. Zijn humor en ontroering werden onderwerp van menig gesprek tijdens het afsluitende dichtersbal.

Noot voor de redactie:
Stichting Literaire Avond Zuidwolde
Contact via e-mail
Secretariaat: Hilda Dijkstra (hildadijkstra@orange.nl)
Postadres
Pim Lammertink (vice-voorzitter)
Noordwolderweg 6
9785 AN Zuidwolde
t (06) 50 50 36 87 (06) 50 50 36 87
f (050) 3139041
e pimlammertink@hetnet.nl
URL: www.literaireavondzuidwolde.nl
Bezoekadres/festivalterrein
Boterdiep Westzijde 45
9785 AL Zuidwolde
t (050) 30 123 75   (050) 30 123 75