Impressies van Granada


Alhambra

Dit uitzichtpunt, de Mirador de San Nicolás in Granada, is een van de mooiste panorama's van Zuid-Spanje. U bevindt zich op het hoogste punt van het Spaans-Moorse stadsdeel - Albaicín - en kijkt over het dal van de rivier Darro naar het Alhambra en de bergen van de Sierra Nevada op de achtergrond. Het Alhambra - de paleizen en garnizoensgebouwen van de laatste Moorse heersers over de provincie (koninkrijk van de Nasriden) - wordt beschouwd als de voornaamste attractie van Granada. De val van Granada in 1492 markeerde het einde van de Moors-Islamitische heerschappij over het iberisch schiereiland en het begin van een nieuw tijdperk; in datzelfde jaar zette de Genuaan Cristoforo Colombo (Columbus) -als eerste Europeaan en met geldelijke steun van het Spaanse koningspaar- voet aan wal op het Amerikaanse continent.Leeuwenhof

Links: Binnen de muren van het Alhambra:Patio de los Leones - De leeuwenhof - , dit was het centrum de privé-vertrekken van het paleiscomplex. Het is omgeven door een aantal even prachtige koninklijke vertrekken, zoals de Sala de dos Hermanas, en de Sala de los Abencerrajes.
Beneden: Het Albaicín, met zijn nauwe staten, en de Cármenes, villa's in Moorse stijl met prachtig gedecoreerde patio's en tuinen, die helaas vanaf de straatkant aan het oog onttrokken worden door hoge muren.


Albacaín


Naar homepage
Text and Photographs are copy righted material
©Wil van Roode