Marbella

Plaza

Een van de gezellige pleintjes in de het oude stadsdeel van Marbella (casco antiguo, foto rechts).

Marbella is een van de belangrijkste badplaatsen van de Costa del Sol. Er zijn zeer veel hotels en toeristenappartementen in deze stad gebouwd, vooral de wat meer welgestelde toeristen verblijven hier en veel pensionado's wonen hier permanent. Marbella bezit vele golfbanen, deze omgeving wordt daarom ook wel "Costa del Golf" genoemd. De architectuur van de hotels en appartementen in dit gebied is over het algemeen smaakvoller en torenflats zijn zeer zeldzaam vergeleken met andere badplaatsen zoals Torremolinos en Fuengirola. Voor mensen die van watersport, golf, en andere sporten houden, zijn er goede faciliteiten in Marbella. Ook is de oude binnenstad van Marbella (casco antiguo) een bezoek waard, u vindt er vele pittoreske steegjes, gezellige pleintjes met talloze restaurants en terrasjes waar het tot laat in de avond goed toeven is. De Marbellianen zijn erin geslaagd in hun oude stad zeer aantrekkelijk te maken voor de toeristen en toch de typisch Andalusische sfeer te behouden.
Zoals de meeste Zuid-Spaanse stadjes heeft Marbella een Moorse oorsprong en dat is duidelijk te merken aan het labyrinth-achtige stratenpatroon.
Vanuit Marbella kunt u ook het prachtige achterland verkennen (Sierra Blanca en Sierra de las Nieves) met zijn beschermde natuurgebieden en de leuke witte stadjes en dorpen.
Stranden en kleine jachthaven van Marbella (rechts).
Direct achter het strand is een prachtige wandelpromenade aangelegd die ook 's avonds en 's nachts verlicht is en bij wandelaars en joggers zeer geliefd is.Door de aanleg van enkele bruggen en overspanningen is het nu mogelijk het gehele traject van Marbella tot aan San Pedro via deze strandpromenade af te leggen.

De tweede jachthaven is Puerto Banus, gelegen tussen Marbella en San Pedro. Puerto Banus is de meest prestigieuze plezierhaven van Spanje met vele gezellige restaurants, boetiekjes, luxe winkels etc. Aan het centrale plein is ook het grote warenhuis El Corte Ingles gelegen.
Naar homepage
Last Revised: October 2011
Text and Photographs are copy righted material
©2011 Wil van Roode