Verbijsterende ontdekkingen in de numerieke waarden van Hebreeuwse woorden

Bijbels Hebreeuws is een bijzondere taal. Elke letter in het Hebreeuws is ook tegelijk een cijfer. De letterlijke vertaling van schriftgeleerde is "rekenaar". Joden gebruikten deze cijfers bijvoorbeeld om een overgeschreven bijbelgedeelte te controleren op volledigheid.

 

De aleph is de eerste letter, met een waarde 1, de tweede letter de beth heeft een waarde van 2, de elfde letter is 20, de twaalfde 30 etc. tot 90. De 19e letter is 100, de laatste letter (de tweeëntwintigste) = 400. Zie Hebreeuws alfabet op de Wikipedia.

 

Elk woord heeft zo ook een cijferwaarde. Als je de waarde van alle letters optelt, heb je de waarde van het woord. En daar zitten wonderen in! God liet zijn handtekening achter om zijn kinderen te bemoedigen!

 

Enkele voorbeelden:

 

1. Het Hebreeuwse woord voor zwangerschap "heraion" heeft een numerieke waarde van 271; precies het aantal dagen van een menselijke zwangerschap.

 

2. Het Hebreeuwse woord voor jaar "shana" heeft een numerieke waarde van 355 en dat is precies de gemiddelde tijd van het aantal dagen van het Hebreeuwse op de maan gebaseerde jaar.

 

3. In het Hebreeuws, is yareach maan, eretz de aarde en shemesh de zon. Hun numerieke waarde staan in precies dezelfde verhouding als hun diameter. God schiep, bepaalde hun diameter en in overeenstemming daarmee hun naam.

 

4. De numerieke waarden van de kleuren, rood (adom), geel (tzahov), groen (yerakon), blauw (tchelet) en purper of magenta (argaman), staan in volgorde én verhouding tot de waarde van hun golffrequenties! Deze golffrequenties zijn pas met de wetenschap van onze tijd vastgesteld. Maar de maker van de kleuren wist dit al, toen Hij de kleuren hun naam gaf in Zijn taal. Lees verder bij de uitwerking.

De ontdekker van dit alles (en nog veel meer verbijsterende zaken) is de Joodse Professor Haim Shore van de Ben Gurion universiteit. Hij schreef een boek hierover (verkrijgbaar in het engels).

 

Zie voor een biografie  van de schrijver en  een samenvatting van zijn boek (engelstalig):

Prof. Haim Shore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Made with Namu6