Luchtige caramel cake



Ingrediënten


10 eieren
2 mokken suiker
2 mokken water (lauw/warm)
2 mokken cakemeel
2 thl. zuiveringszout
3/4 blik gecondenseerde melk
3/4 pakje gesmolten roomboter

Ovenstand: 170 graden
Plaats van het rooster: onder het midden

Bereiding


Doe de suiker in een pan met een dikke bodem. Laat de suiker op een laag vuur karamelliseren tot goudbruin en voeg dan voorzichting het water toe. De karamel zal door het toevoegen van het water stollen. Laat de karamel op gemiddeld vuur in het water weer oplossen. Laat de karamelsiroop afkoelen tot deze koud is.

Klop de eieren met behulp van een mixer schuimig. Voeg al roerend de gecondenseerde melk toe.
Voeg het zuiveringszout toe aan het meel en zeef deze. Voeg het meel in gedeelten door het eiermengsel. Wanneer alles goed gemengd is, voeg dan de gesmolten boter toe. en roer alles nog een keer goed door.

Beboter een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier.

Giet het beslag in de springvorm en bak de cake in een voorverwarmde oven in ca. een uur gaar. Controleer of de cake gaar is, door er met een sat
é-stok in te prikken. Wanneer deze er droog uitkomt, dan is de cake gaar.