Surinaamse pasteitjes



Ingrediënten


Ingrediënten voor de vulling:
6 grote kippepoten
2 kippebouillonblokjes
3 tomaten
2 uien
3 takjes selderij
1 pot worteljes
1 pot doperwten
1 flesje kappertjes
3 el. zilveruitjes
5 augurken
4 hardgekookte eieren
zout, peper en suiker naar smaak

Ingrediënten voor het deeg:
250 gram (room)boter
500 gram zelfrijzend bakmeel
1ei
1 kopje melk
mespunt zout

Bereiding


De vulling:


Kook de kippepoten met de bouillonblokjes, 1 tomaat, 1 ui en de selderij in ruim kokend water gaar. Laat de worteltjes, doperwten, augurken en zilveruitjes uitlekken. Snij de worteltjes, augurken en zilveruitjes.
Schep, wanneer de kip gaar is, de poten uit de bouillon en verwijder alle botjes en snij het vlees  in kleine stukjes. Snipper de ui en tomaat fijn.
Verhit in een braadpan twee eetlepels margarine en bak hierin de ui en tomaat. Voeg daarna de kip toe en laat deze even meebakken.
Voeg de kappertjes, zout, peper, worteltjes, doperwten, zilveruitjes en augurken toe en laat dit geheel goed warm worden. Eventueel kan een schepje suiker worden toegevoegd.
Laat de vulling geheel afkoelen en giet het eventuele overtollige vocht af.

Het deeg:


Zorg dat de boter wat zacht is en voeg de melk, ei en zout toe. Vermeng dit met elkaar m.b.v. een keukenmachine (deeghaak gebruiken). Schakel over op de laagste snelheid en schep daarna beetje bij beetje het meel erbij. Het deeg is klaar wanneer deze als een bal van de kom loslaat. Eventueel afgedekt laten rusten in de koelkast.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een lap met een dikte van ca. 2 mm.

Beboter een ovenschaal* en bekleedt de bodem en zijkanten met het uitgerolde deeg. Schep de afgekoelde vulling erin en leg bovenop de vulling plakjes ei. Dek het geheel af met de rest van het deeg. Bak de pastei in ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden gaar en goudbruin.

* Eventueel kunnen ook kleine (1 persoons) aluminium bakjes worden gebruikt of een muffin bakvorm.

Tip: De bouillon kan gebruikt worden als basis voor een soep.