Bojo met verse kokos



Ingrediënten


100 gram suiker
100 gram rozijnen
150 ml. melk
50 gram boter
50 gram boter
1 kg. geraspte diepvries-cassave
4 eieren
1 pak geraspte diepvries kokos
2 zakjes vanillesuiker
2 thl. kaneel

Ovenstand 175 c

Plaats van het rooster:
onder het midden

Bereiding


Laat vooraf de cassave en de kokos ontdooien.

Verwarm de oven voor op de voorgeschreven stand en beboter de schaal.

Was de rozijnen met lauw water en laat ze uitlekken. Laat de boter smelten.

Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een schuimige massa. Het beslag moet als een dik lint van een lepel aflopen.

Meng de cassave, kokos, melk, rozijnen, kaneel en een mespunt zout goed door elkaar.
Schep de eiermassa luchtig door het cassave-kokosmengsel en roer de boter er door.
Giet het beslag in de schaal en strijk de bovenkant glad en bak het geheel in ongeveer 75 tot 90 minuten gaar.

Laat de koek afkoelen alvorens deze aan te snijden.