Pangeh



Ingrediënten


Kruiden
1 thl. kunir
2 thl. asem
1 el. kemiri-pasta
1 schijf djahé
2 schijven laos
2 salambladeren
2 rode lomboks
een stukje sereh (5 cm)
zout naar smaak

Groenten
2 teentjes knoflook
4 sjalotjes

Vis
4 stukken gebakken forel

Bereiding


Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Snij de lomboks in ringetjes.

Verhit in een wadjan een paar eetlepels olie en fruit hierin de uien, knoflook, salam, laos, sereh, djahé en lomboks (ca. 5 minuten) op niet al te groot vuur.
Voeg de kunir en kemiri-pasta toe en laat deze even meebakken. Giet een kopje water erbij en breng alles aan de kook. Breng het geheel op smaak met zout.

Schep de stukken forel door de saus en laat op laag vuur in ca. 15 minuten de saus goed intrekken. Af en toe omscheppen. Voeg zonodig nog wat water toe.