Pepesan




Ingrediënten


Kruiden
4 kemiri-noten
1 serehstengel (10 cm)
2 blaadjes djeruk purut
1 thl. kunir
1 potje sambal
zout

Groenten
2 tomaten

Overige ingrediënten
1 blikje santen (165 ml)

VIs
4 stukken kabeljauwfilet

Ovenstand 180 graden
Plaats van het rooster: onder het midden

Bereiding


Maal de kemirinoten tot een pasta. Bak in 3 el. olie op gemiddeld vuur de kemiripasta en voeg direct de sereh, djeruk purut, kunir, sambal en de in stukken gesneden tomaat toe.
Laat dit onder voortdurend roeren voor ca. 10 minuten bakken. Voeg als laatste de santen toe en zout naar smaak.

Doe de kabeljauwfilet in een beboterde ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel over de vis. De de schaal af met aluminium folie en bak de vis in een voorverwarmde oven in ca. een half uur gaar.

Wil je het nog lekkerder maken, neem dan een aantal stukken bananenblad. Leg elk stuk vis op een blad en schep dan het kruidenmengsel erop. Vouw het blad dicht en zet dit met een houten prikker vast.
Leg de pakketjes in een braadslee en bak de vis in een voorverwarmde oven in ca. een half uur gaar.