Pindang kuning



Ingrediënten


Kruiden
3 schijven laos
2 salambladeren
1 stukje sereh (5 cm)
2 thl. trassie
2 thl. assem
2 thl. kunir
2 thl. suiker
1 scheutje azijn
zout naar smaak

Groenten
2 uien
2 teentjes knoflook
3 lente-uitjes
2 rode en groene lomboks
een paar takjes selderie

Vis
4 tot 6 moten kabeljauw

Bereiding


Snipper de uien en snij de knoflook en selderij fijn. Snij de lomboks en lente-uien in schuine reepjes. Was de vis met citroen en laat deze uitlekken.

Fruit de uien in 3 eetlepels olie totdat ze glazig beginnen te worden. Voeg de salam, laos, sereh, trassie en lomboks toe en laat deze voor 5 a 10 minuten meebakken. Doe daarna de lente-uien, selderij en kunir erbij. Laat dit geheel nog even doorbakken. Schenk ongeveer 500 ml water erbij en laat dit aan de kook komen. Voeg de assem, azijn en suiker toe.
Leg nu de moten vis er in en sudder het geheel, met een deksel op de pan, op niet al te groot vuur gaar. (ca. 20 minuten)
Indien nodig kunnen de moten tussentijds gekeerd worden.