Sambal goreng udang



Ingrediënten


Kruiden
2 schijven laos
2 salambladeren
2 el. sambal
½ thl. trassi
3 thl. suiker
zout naar smaak

Groenten
1 grote ui
3 teentjes knoflook
3 tomaten
½ zakje petehbonen

Overige ingrediënten
1 blikje santen

Vis
250 gram grote garnalen

Bereiding


Snipper de ui en knoflook fijn. Was de garnalen en laat deze uitlekken. Was de petehbonen en snij deze doormidden. (controleer of er geen rupsje in de boon zit)
Ontvel de tomaten en hak deze fijn.

Verhit 2 el. olie in een wadjan en fruit hierin de uien. Voeg daarna de knoflook, laos, salam, sambal, suiker, zout en trassi toe en laat deze even meebakken.
Doe nu de garnalen en petehbonen erbij, en bak deze even mee. Voeg nu de tomaten toe en breng het geheel weer aan de kook.
Schenk de santen erbij en laat de saus met een deksel op de pan voor ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer af en toe.