Bumbu rudjak met tahu



Ingrediënten


Kruiden
1 stukje sereh
2 schijven laos
2 salambladeren
1 el. kemiri-pasta
1 thl. kunir
zout naar smaak

Groenten
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook

Overige ingrediënten
1 blikje santen
1 tahu

Bereiding


Snipper de sjalotjes en knoflook fijn.

Snij de tahoe ik plakken van 1,5 cm dik en snij elke plak diagonaal door de helft. Dep de tahu droog met keukenpapier.
Verhit in een wadjan een halve fles olie en bak hierin de tahu goudbruin. Laat de tahu daarna in een vergiet uitlekken. Giet het restant olie in een aparte kom en zet de wadjan weer op het vuur.

Verhit in een wadjan een paar eetlepels olie en fruit hierin de sjalotten, knoflook, laos, salam en sereh. Voeg na ca. 5 minuten de kemiri-pasta en de kunir toe. Laat dit even meebakken. Schenk de santen erbij en laat het geheel weer aan de kook komen. Bij te weinig vocht kan een scheutje water worden toegevoegd. Breng verder op smaak met zout.
Voeg de tahu toe en laat dit afgedekt en onder af en toe omroeren op laag vuur in ca. 30 minuten zachtjes doorkoken.