Bumbu Bali telor



Let op: in dit recept wordt trassi (gefermenteerde garnalenpasta) gebruikt. Trassi heeft een karakteristieke smaak en hoort in het recept maar als je dit gerecht volledig vegetarisch wil maken, laat dan de trassi achterwegen. Het is niet door iets anders te vervangen qua smaak.

Ingrediënten


Kruiden
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 schijven laos
1 stukje sereh ca. 10 cm.
1 djeroek purutblad
2 thl. trassi
2 thl. suiker
2 rode lomboks of 1 el. sambal
3 el.ketjap
zout naar smaak

Overige ingrediënten
6 gekookte eieren

Bereiding


Snipper de uien, knoflook en lomboks.

Verhit in een wadjan een paar eetlepels olie en fruit hierin de uien, knoflook, trassi, laos, sereh, djeruk purutblad en de lomboks (ca. 5 minuten) op niet al te groot vuur.
Blus het geheel af met 2 kopjes water en breng dit weer aan de kook. Voeg een scheut ketjap* toe en breng het geheel op smaak met suiker* en zout.

Kerf de gekookte en gepelde eieren in en schep deze door de saus. Laat het geheel op laag vuur sudderen voor ca. 30 minuten, met een deksel op de pan. Af en toe omscheppen om aanbranden te voorkomen.


* wanneer zoete ketjap wordt gebruikt, dan hoeft geen suiker toegevoegd te worden.