Sambal Goreng Kentang



Ingrediënten


Kruiden
2 schijven laos
2 salam bladeren
4 thl.sambal
5 el. suiker
2 el. ketjap medja
2 thl. asam
½ thl. trassie
zout naar smaak

Groenten
1 ui
2 teentjes knoflook

Overige ingrediënten
2 zakjes gebakken frietjes
(supermarkt bij chips-afdeling)

Bereiding


Snipper de ui en knoflook fijn.

Verhit 2 el. olie in een wadjan en fruit hierin de uien. Voeg nu de loas, salam en trassie toe en bak deze even mee.
Doe de sambal, suiker, asam en ketjap en een half kopje water erbij en laat het geheel weer aan de kook komen.

Laat het geheel, onder voordurend roeren, indikken tot er een stroperige massa ontstaat.
Voeg nu de frietjes toe en schep alles goed door elkaar. Haal de gekruide frietjes direct uit de pan en laat deze in een schaal afkoelen.