Sambal Goreng Tempeh



Ingrediënten


Kruiden
1 ui
2 teentjes knoflook
1 thl. trassie
2 el.  sambal
1 thl. asam (uit een potje)
2 schijven goela djawa
2 salambladeren
2 schijven laos
2 el. ketjap

Overige ingrediënten
1 tempeh

Bereiding

Snij de tempeh in plakken van iets dikker dan een halve centimeter en snij deze plakken in reepjes.
Laat de tempeh-reepjes op een schaal voor een paar uur drogen bij kamertemperatuur.
Bak de tempeh in hete olie goudbruin en laat deze uitlekken.

Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze in 2 eetlepels olie lichtbruin. Voeg de sambal, salam, laos, trassie, ketjap, suiker, asam en ¾ kopje water toe. Laat dit geheel onder voortdurend roeren indikken totdat het stroperig wordt.
Doe dan de tempeh erbij en schep het geheel nog eens goed door.