Bami Goreng met kip, groenten en cashewnoten voor 1 persoon



Ingrediënten


100 gram kippen-dijfilet in blokjes gesneden en bestrooid met gemalen zwarte peper

1 ui fijngesneden
1 teentje knoflook fijngesneden
1 thl. gemberpoeder of 1 cm verse gember geschild en geraspt
1 thl. sambal
3 el. ketjap medja
versgemalen peper naar smaak

3 el. zonnebloemolie

75 - 100 gram eiermie (ongekookt gewicht)

In totaal ca. 250 gram rauwe groenten
  • broccoli in kleine roosjes
  • sugarsnaps (waarvan de stugge draad aan de zijkant is verwijderd)
  • winterwortel in reepjes gesneden

ca. 30 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten

Bereiding


Kook de mie volgens de instructie op de verpakking gaar, giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat dit uitlekken.

Blancheer de groenten in kokend water voor ca. 2 - 3 minuten. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat dit uitlekken. Zelf heb ik de groenten mijn stoomoven geblancheerd (voorgeprogrammeerde stand).

Verhit in een wok de olie en fruit hierin de ui voor 3 minuten. Voeg de kip toe en bak deze aan in ca. 4 minuten. Voeg de gember(poeder), sambal, gemalen peper en knoflook toe en bak dit voor 2 minuten. Voeg nu de geblancheerde groenten toe en bak deze voor ca. 5 minuten mee. Voeg tussentijds een scheutje kokend water toe als het geheel te droog wordt. Doe nu de gekookte bami, ketjap en cashewnoten erbij en bak dit voor ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Ook hier geldt; als het te droog wordt, voeg dan een scheutje kokend water toe. Klaar!