Asam (tamarinde)


Asam is verkrijgbaar in gelei- of in vaste vorm. Deze laatste dient in lauw/warm water te worden geweekt en alleen het gezeefde weekvocht wordt aan het gerecht toegevoegd. De gelei kan direct aan het gerecht worden toegevoegd.
Asam heeft een zurige smaak en dient er onder andere voor om het vlees sneller mals te maken.

Djeroek Poeroet


Deze blaadjes geven een citroen-achtige aroma aan het gerecht. Wanneer de blaadjes in hun geheel worden gebruikt, dan zijn het smaakmakers en niet om op te eten. Verwijder de blaadjes voor het serveren. Verkrijgbaar bij de indische- of chinese toko (vers of diepvries).
Djeroek poeroet is zeer geschikt om in te vriezen zodat je altijd wat op voorraad hebt.

Djinten


Djinten is verkrijgbaar in poedervorm en is gemaakt van gemalen komijnzaadjes. Djinten Djinten is verkrijgbaar bij de Indische- of Chinese toko of betere supermarkt

Gember


Gember is verkrijgbaar in poedervorm of als verse wortel. De verse variant wordt in schijven of geraspt aan een gerecht toegevoegd. Voeg je schijven toe, verwijder deze dan voor het serveren. Verkrijgbaar bij de supermarkt of toko. Verse gember is zeer geschikt om in te vriezen zodat je altijd wat op voorraad hebt.

Ketumbar


Ketumbar is verkrijgbaar in poedervorm en is gemaakt van gemalen korianderzaadjes. De poeder is verkrijgbaar bij de Indische- of Chinese toko of betere supermarkt.

Kunir (geelwortel)


Kunir, kunjit of kurkuma wordt meestal in poedervorm gebruikt. Kunir heeft een karakteristieke gele kleur en geeft een zacht aroma aan het gerecht.

Laos


Loas is verkrijgbaar in poedervorm of als verse wortel. De verse variant wordt in schrijven aan een gerecht toegevoegd. Verwijder deze voor het serveren. Verkrijgbaar bij de toko (vers of diepvries). Verse laos is zeer geschikt om in te vriezen zodat je altijd wat op voorraad hebt.

Petehbonen


Petehbonen zijn de zaden van een peulvrucht en hebben een specifieke sterke smaak. De bonen zijn verkrijgbaar bij de Indische- of Chinese toko (vers, diepvries of in pot).

Salam (indische laurier)


Salam is in verse vorm verkrijgbaar bij de Indische- of Chinese toko. De bladeren worden als smaakmaker gebruikt en kunnen niet gegeten worden. Verwijder de bladeren voor het serveren. Salam is zeer geschikt om in te vriezen zodat je altijd wat op voorraad hebt.

Sereh (citroengras)


Citroengras wordt gebruikt als smaakmaker en geeft een frisse citroenachtige smaak aan het gerecht. Sereh is verkrijgbaar bij de Indische- of Chinese toko of de betere supermarkt.
De bladeren worden als smaakmaker gebruikt en kunnen niet gegeten worden. Verwijder de bladeren voor het serveren. Sereh is zeer geschikt om (in stukken gesneden) in te vriezen zodat je altijd wat op voorraad hebt.

Spaanse pepers (lomboks)


Wanneer je pepers gebruikt en je wil het gerecht iets minder pittig maken, verwijder dan de zaadjes van de lomboks. De pepers zijn zeer geschikt om in te vriezen zodat je altijd wat op voorraad hebt

Trassi bakar


Trassi is gefermenteerde garnalenpasta wat geroosterd wordt. Trassi is onmisbaar in de Indische keuken en heeft een zeer sterke geur en smaak. Gebruik trassi dan ook met mate. Trassi is in voorverpakte plakjes verkrijgbaar bij de Indische- of Chinese toko of soms bij de supermarkt.





2019 RSR - Contact me