Gado Gado



Ingrediënten


Kruiden
2 djeruk purutbladeren
1 thl. trassi
½ el.  sambal
1 el.  suiker
zout naar smaak

Groenten
bijvoorbeeld:
250 gram boontjes
200 gram taugé
250 gram bloemkoolroosjes
½ komkommer
¼ spitskool
3 teentje knoflook

Overige ingrediënten
3 gekookte eieren
1 tahu
½ tempeh
6 el. pindakaas of
1 zakje gado gado-saus
gebakken uien

Bereiding


Snij de tempeh en tahu in platte stukken en doe deze in een pan met water en voeg toe 3 thl. zout en 2 teentjes fijngesneden knoflook toe.
Laat dit geheel ongeveer een uur staan, en laat daarna de tempeh en tahu uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
Bak zowel de tahu als de tempeh in hete olie goudbruin.

Snij de komkommer in blokjes. Maak de taugé schoon en kook deze heel kort, zodat deze knapperig blijft.
Snij de spitskool in niet al te kleine stukken, en kook deze gaar.
Maak de bloemkoolroosjes schoon en kook deze gaar.

Maak de saus door aan de pindakaas kokend water toe te voegen, en wel zoveel zodat er een licht gebonden saus ontstaat.
Doe de resterende fijngesneden knoflook en de kruiden erbij en laat de saus voor ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Blijf wel voortdurend roeren, om aanbranden te voorkomen.
Mocht de saus te dik worden, voeg dan nog wat water toe.

Dien het geheel op een grote schaal waarop de groenten, eieren, tempeh en tahu gerangschikt zijn. Serveer de saus apart en geef er gebakken uien bij.