Frikadel Pan



Ingrediënten


Kruiden
1 thl. zout
1 thl. peper
1 thl. nootmuskaat
4 el. ketjap medja
2 el. tomatenketchup

Vlees
300 gram rundergehakt

Overige ingrediënten
3 gekookte aardappelen
1 ei

Bereiding


Verwarm de oven voor op
200 °C.

Pureer de aardappelen en voeg hieraan toe het gehakt, zout, peper, nootmuskaat en het ei. Meng alles goed door elkaar.

Vet een ovenvaste schaal in met boter en doe hierin het vlees mengsel. Strijk de bovenkant glad met een lepel.
Meng in een kopje de ketjap en de tomatenketchup, en giet dit over het vleesmengsel. Prik met een vork een aantal maal in de bovenkant.

Dek de schaal af met een deksel en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven en bak de frikadel in ongeveer 45 minuten gaar. De frikadel is gaar wanneer de bovenkant stevig aanvoelt. Verwijder het deksel.

Schakel nu over op de grill, en laat de frikadel aan de bovenkant krokant en bruin worden in ongeveer 10 minuten.


Magnetron tip:

In plaats van de oven, kan ook de magnetron worden gebruikt. Dek de schaal af met een glazen deksel of plastic folie. De volgende kooktijden kunnen worden aangehouden, uitgaande van een magnetron-capaciteit van 700 watt:
4 minuten op 100 % en daarna 4 minuten op 50 %. Plaats daarna de frikadel onder de grill voor ca. 10 minuten.